Muzică de petrecere cu distors şi final glorios, la Cluj

După un concert extraordinar în Bucureşti, cu un public incendiar, stage diving, invitaţi speciali ca Vasile „Pasy” Menzel şi Vlase de la ZOB, „Nişte Băieţi” îşi prezintă astăzi noul album „Fără muzichie, viatza e pustiu!”, la Cluj, în „Booha Bar”, de la ora 21.00.

Titlul a fost inspirat de celebra replică a maestrului Ştefan Mihăilescu-Brăila, din „Secretul lui Bachus” (1984), „Fără poezie… viaţa e pustiu!”.

Albumul „doreşte să aducă în inimile generaţiilor tinere marile hituri ale muzicii anilor «de aur» ai epocii comuniste”, spun punk rockerii, şi „să readucă în lumina reflectoarelor marii compozitori ai unor generaţii pierdute”, cu piese reinterpretate ale unor artişti ca Gică Petrescu, Margareta Pâslaru, „Cargo”, „Semnal M”, „Compact”…

Din respect pentru compozitorii si interpreţii care le-au luminat revelioanele copilăriei, Albert Mihaiţeanu (voce), Niculae Barbu (bas), Gabi Georgescu (chitară) şi Modrea Andrei Dan X-u (tobe) realizează al doilea album punk în stil „DIY” (Do It Yourself), coprodus împreună cu Janin Pasniciuc. „Fără muzichie, viatza e pustiu!” conţine omagii punk aduse unor şlagăre ca „Deschideţi poarta soarelui”, „Să te gândeşti din când în când la mine”, „La fereastra ta”, „Vitezomanul Gică”, „Cele mai frumoase flori”. Li se adaugă tema muzicală de la Cerbul de Aur, cea din Sandy Bell”, „Balada pentru o sticlă de vin”, „Hurt” (cover după Nine Inch Nails)…

Pentru această lansare trupa a reeditat şi inclus în CD-ul de colecţie şi primul ei album, „Adunate din popor şi cântate din topor”, produs în 2006. Din acest ciclu au primit un tratament punk şi şlagărele din repertoriile Mirabelei Dauer, Mădălinei Manole şi al lui Mihai Constantinescu.

Singura trupă din România care abordează stilul „muzică de petrecere cu distors şi final glorios”, „Nişte Băieţi” au înregistrat discul în ediţie limitată, de 200 de exemplare, „pentru prieteni şi colecţionari”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.