×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 3 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 18:36
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Muzica și amenințările teroriste, la Sibiu
Foto Miluţă Flueraş
Foto Miluţă Flueraş

Cei mai importanți reprezentanți ai industriei europene de spectacol, oameni de afaceri, directorii celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole cu mari trupe, de la Rolling Stones la Robbie Williams, specialiști internaționali în securitate, avocați și experți în complicatul sistem internațional de taxe sunt așteptați la lansarea „Sibiu - Festival City“, un program derulat în perioada 27-29 iulie, inițiat de ARTmania.

Platforma „Sibiu - Festival City“ va găzdui și prima ediție a reuniunii internaționale eAst european music conference (EEMC), un eveniment care și-a propus să aducă la masa dialogului peste 500 de experți, autorități ale statului implicate în reglementarea sectorului creativ, promoteri români și operatori de pe piața internațională a festivalurilor.

Fruzsina Szep, directorul Festivalului Lollapalooza din Berlin, sau Stephan Thanscheidt, director al companiei FKP Scorpio, care organizează 24 dintre cele mai mari festivaluri din Europa, se vor număra printre oaspeții așteptați anul acesta în România.

Printre participanți se mai numără Christof Huber, directorul unora dintre cele mai importante festivaluri europene, OpenAirSt.Gallen – cel mai mare festival din Elveția. A confirmat participarea Thomas Zsifkovits, coproprietar al companiei Barracuda Music, organizator al unor festivaluri de amploare, ca Nova Rock sau Frequency, dar și concerte cu artiști de primă ligă, precum Robbie Williams, Rolling Stones sau Mumford And Sons, Twenty-One Pilots. Va fi prezent și Grimur Atlason, manager general al marelui festival Iceland Airwaves, un eveniment cu peste 200 de trupe, în 250 de concerte oficiale programate de-a lungul celor cinci zile de festival, la care se adaugă cele peste 600 de concerte care au loc în așa-numitele „platforme neoficiale“. Vine și Chris Kemp, doctor în psihologia maselor și managementul mulțimii, consilier al poliției britanice, invitat să vorbească pe teme de siguranță a mulțimilor în nenumărate conferințe organizate peste tot în lume. S-a adresat Camerei Comunelor din Regatul Unit într-un discurs privind securitatea la Jocurile Olimpice, după ce în 2012 a fost responsabil cu pregătirea echipelor de securitate la Jocurile Olimpice și Paralimpice.
Printre temele puse în discuție în cadrul conferințelor și seminarelor incluse în program se numără și rolul autorităților statului implicate în reglementarea sectorului creativ, sarcinile și responsabilitățile lor, alături de teme mai punctuale vizând securitatea și predictibilitatea festivalurilor într-o Europă în criză, dar și dezbateri pe problematici specifice, de la managementul și controlul mulțimii la clauzele cuprinse în contracte sau marketingul unui mare eveniment cultural.

„Sibiu - Festival City se derulează în aceeași perioadă cu Festivalul ARTmania, transformând încă o dată orașul într-o veritabilă Capitală a Culturii“, promit organizatorii într-un comunicat de presă.

Răzvana AncuţescuPublicat Miercuri, 12 aprilie 2017
894
 | 1
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017