N-a fost bună la turism, e bună la agricultură

În comunism rotaţia cadrelor era ceva obişnuit. Doar că cei foarte incompetenţi mai erau trimişi şi la munca de jos. În guvernul Ponta lucrurile nu stau chiar aşa. Rotaţia cadrelor nu are vreo legătură cu competenţele.

De la turism la agricultură

Pe 30 aprilie a.c., Simona Man (preşedinte, în acte al PPDD) a fost dată afară de premierul Victor Ponta de la şefia Autorităţii Naţionale pentru Turism, funcţia fiind echivalentă celei de secretar de stat. Surpriză mare miercuri 6 mai: în Monitorul Oficial nr.nr.310/2015 a fost publicată Decizia nr.129 a premierului Victor Ponta, prin care Simona Man a fost numită secretar de stat la Ministerul Agriculturii.

La ce mai foloseşte şefa PPDD?

Simona Man a fost dată afară pe 30 aprilie, în urma unor declaraţii date televiziunilor făcute pe litoral, unde a fost într-o inspecţie pe 29 aprilie. Simona Man a afirmat că litoralul arată extraordinar, că totul este pregătit pentru deschiderea sezonului. În realitate, şefa turismului a fost trimisă pe litoral pentru a cere hotelierilor şi patronilor de restaurante să nu mai iasă în presă şi să ceară să nu fie verificaţi de ANAF în zilele de 1-3 mai. Decizia premierului de a da-o afară pe Man, a fost bine primită de toată lumea din turism. Pentru că Simona Man nu s-a remarcat cu nimic în postul pe care l-a deţinut, a fost de o discreţie totală. De altfel, patroni din turism declarau cu ceva timp în urmă, că nici nu ştiu cine conduce ANT.

Numirea de miercuri este însă mai mult decât surprinzătoare. Pentru simplul motiv că în Parlament PPDD nu mai există. Iar Simona Man a fost numită în guvern. În urma unui protocol de colaborare parlamentară între PPDD şi PSD. Mai mult, cei 10 deputaţi ex PPDD care nu au trecut la PSD, UNPR sau PNL, sunt în proceduri de înfiinţare a Partidului Naţional Democrat şi tocmai au semnat un protocol de colaborare cu viitorul partid al lui Mircea Geoană.

Practic, pentru Ponta şi PSD, PPDD nu mai are nicio miză. Ar putea exista totuşi o explicaţie. Surse parlamentare afirmă că Simona Man va trece la PC împreună cu câteva filiale comunale şi va transfera şi câteva sedii. Luăm sub beneficiu de invetar această informaţie, dar altă explicaţie plauzibilă nu vedem.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Theo Marcovici 128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.