Nadăşul, satul sechestrat, luptă şi cu diversioniştii

Acţiunea în forţă a DNA Timiş a căzut ca o bombă în curtea mafiei retrocedărilor din zona Arad. Percheziţiile din Nadăş, Ineu şi Arad au dovedit că povestea satului retrocedat cu totul ascunde de fapt o tentaculă a “caracatiţei” care orchestrează jaful naţional, speculându-se principiul Restitutio In Integrum.

În afacerea Nadăş, un rol aparte l-a jucat şi avocatul de până mai ieri al sătenilor, Stelian Lupu. Ani de zile el a jucat un rol perfect, cel al cavalerului dreptăţii, apărător al năpăstuiţilor. A stat însă în permanenţă cu “sabia-n teacă” şi n-a dorit să colaboreze atunci când Grupul de Solidaritate venit din toată ţara i-a pus-o la dispoziţie, ca partener, pe doamna avocat Coroiu Vasilica, recunoscută pentru profesionalismul şi verticalitatea de care-a dat dovadă de-a lungul timpului. Văzut prin arhive la şuetă cu familia Colţeu (n.r. – aşa-zişii moştenitori ai satului), Stelian Lupu i-a păcălit pe oameni că este avocat din Oradea, deşi cabinetul îi este în Arad. N-a atacat niciodată ceea ce era mai important în proces, şi anume calitatea de moştenitor a familiei Colţeu. A “atacat” executări silite adoptând varianta uzucapiunii, deşi oamenii aveau contracte de vânzare-cumpărare a pământurilor, practic titluri de proprietate, pierzându-le pământurile. În schimb le-a luat oamenilor şi pielea de pe ei, ajungând să “colecteze” aproape trei miliarde de lei vechi (după calculele de până acum) de la amărâţii din sat. Doar pentru un singur caz a luat de mai bine de un an, pe contract, 80 de milioane de lei vechi şi n-a făcut nimic nici până astăzi.

Colac peste pupăză, probabil pentru a-şi justifica sumele încasate, a pus la cale o diversiune de zile mari. La acţiunea DNA, s-a postat în faţa camerelor de luat vederi şi a minţit televiziunile – şi implicit o ţară-ntreagă -, spunând că acţiunea procurorilor i se datorează, venind în urma unei plângeri penale depuse de el în anul 2012. Cotidianul.ro a solicitat un răspuns oficial din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi l-a prins cu minciuna pe domnul avocat. Acţiunea DNA a avut loc în urma unei plângeri penale depuse în ianuarie 2014. Bineînţeles că această plângere a fost depusă de către doamna avocat Coroiu Vasilica.

Aşadar, diversiunea pusă la cale de avocatul Stelian Lupu a eşuat. Pe de altă parte, sătenii ne informează că pădurea se taie în continuare fără noimă. Îi informăm la rându-ne, conform răspunsului DNA, că în urma anchetei, în funcţie de decizia procurorilor, Inspectoratul Teritorial Silvic Oradea va lua măsurile ce se impun.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marcel Barbatei 218 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.