Năstase: Cazul Bolintineanu, o extraordinar de bună ocazie pentru PDL să tacă

Cazul Bolintineanu ar fi fost o extraordinar de bună ocazie pentru PDL să tacă, mai ales că legăturile acestui partid cu cazul respectiv există, inclusiv prin relaţia fostei directoare cu organizaţia PDL de la nivel local, scrie joi fostul premier Adrian Năstase într-o postare pe blogul personal.

„PDL a ales, în schimb, să vorbească. Şi nu oricum, ci prin vocea cea mai puţin credibilă a sa, prin vocea unui fost procuror comunist, care nu se poate abţine să nu admire metode de la marginea democraţiei şi abuzuri pe care chiar ea le-a impus, ca practici, în justiţia din România. Sigur că cine a greşit şi cine a fraudat trebuie să plătească – şi mă bucur să constat că, la acest examen, a existat intransigenţă în pedepsirea fraudelor. Dar metodele alese, cel puţin vinerea trecută, pot fi obiect de controverse. Şi, dacă se cere ca metodele folosite într-o anchetă să fie corecte şi legale, nu înseamnă că se neagă o anchetă sau se acoperă un caz de corupţie. Dimpotrivă, din punct de vedere legal, este chiar indicat să nu compromiţi un caz corect prin folosirea unei proceduri greşite…’, subliniază Adrian Năstase.

El critică în context o serie de afirmaţii făcute despre acest caz de europarlamentarul PDL Monica Macovei.

„Fostul procuror ceauşist, Monica Macovei, a găsit de cuviinţă să critice apelul premierului Ponta la respectarea legii în cazul anchetelor de la ‘Dimitrie Bolintineanu’, acuzându-mă că eu sunt cel care a ‘îngropat’ reguli precum legea egală pentru toţi, justiţia independentă şi cerinţa ca politicienii să fie arestaţi şi condamnaţi atunci când încalcă legea penală. Trec peste izul neplăcut pe care-l transmite acest personaj trist, prin declaraţiile sale, atunci când apără comportamentul de inspiraţie comunistă al foştilor săi subordonaţi, pentru că scopul intervenţiei mele nu este acela de a genera o dispută cu cineva care nu contează – nu doar pentru mine, dar nici pentru majoritatea românilor. Ce m-a deranjat este modul isteric în care a reacţionat şi în care a încercat, a nu ştiu câta oară, să rescrie istoria, prin minciuni neruşinate, ‘mentora’ fostului ambasador Gitenstein”, apreciază fostul premier.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.