Năstase, la ieșirea din închisoare: ”Am idei extravagante”

Fostul premier Adrian Năstase a declarat joi, în fața Penitenciarului Jilava, după ce a fost eliberat condiționat, că la anul este nevoie de alegeri parlamentare anticipate „care să rezolve unele probleme are în momentul de față sunt fără răspuns”. Totodată, acesta a vorbit despre o lege a grațierii, dar și despre planurile sale de viitor, spunând că a primit oferte de la multinaționale și de la un guvern străin.

Principalele declarații ale lui Năstase

„Statul român are numai două puteri, executivul – format din președinte și guvern – și justiția. Ar fi nevoie de o a treia putere- Legislativul. Ar fi nevoie anul viitor de alegeri parlamentare anticipate care să rezolve unele probleme are în momentul de față sunt fără răspuns. Este nevoie de schimbarea legii electorale și revenirea la alegerile pe listă”, a declarat Năstase, la ieșirea din pușcărie.

„Așa cum vedeți am rămas același, încercările din ultimii ani cred că mai curând m-au întârit. Am nevoie e ceva timp ca să-mi lămuresc proiectele pentru viitor. Vreau să stau cu familia mea, le mulțumesc foarte mult pentru faptul că în acest luni complicate au fost alături de mine. Am diverse idei extravagante, nu o să le spun acum, nu o să le spun deloc. Bănuiesc că ați dus-o foarte bine fără mine”, a mai spus fostul premier.

„Din când în când este nevoie de o lege de amnistie fiscală, dar și una a grațierii. Ea trebuie să fie într-o formulă înțeleaptă, nu aberantă cu limite până la 7 ani. Dar realizat în mod inteligent, ar fi absolut necesară. Penitenciarul așa cum este acum este o instituție depășită și reprezintă o fabrică pentru recidivă”, a mai spus Năstase.

„Aș putea să fiu consultant politic și să fac contract cu unele din televiziuni pentru a explica diverse lucruri. Am de gând să mă întorc la catedră. În următorii nouă ani nu voi putea ocupa funcții publice. Mi-a făcut plăcere să primesc oferte de la multinaționale și de la un guvern străin. Dacă nu mai este nevoie de mine în România… În perioada următoare, nu voi da interviuri. Eu reprezint și astăzi o țintă care trebuie urmărită pe tot terenul. Nu voi renunța la barbă, aștept oferte să joc într-un film. Aș putea să fiu consultant politic pentru televiziuni, am de gând să mă întorc la catedră”, a mai afirmat fostul premier.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.