Năstase: Partidele se întrec în reglări de conturi, folosind instituții ale statului

Într-o postare pe blogul personal, fostul premier Adrian Năstase vorbeşte despre acţiunile recente din justiţie etichetându-le drept „isterie publică a arestărilor și condamnărilor” şi întrebându-se cui folosesc ele.

„Faptul că partidele se întrec în reglări de conturi, folosind instituții ale statului și neînțelegând că este nevoie de reglementări legislative coerente și moderne, se va întoarce, în final, împotriva lor”, mai scrie fostul premier.

”Au trecut trei ani. Cenușii, cum este și ziua de astăzi. Privesc în urmă și încerc să înțeleg mâna destinului, care a hotărât altceva decât hotărâsem eu. Nu cred că a fost doar vigilența și rapiditatea ofițerului de poliție. Privesc în jur și văd cum se dărâmă multe din lucrurile în care am crezut.

În numele unor principii înalte, apar condițiile unui statut colonial. Nu înțeleg rosturile actuale ale guvernării, ale politicii, vânătoarea mediatică după infractori. Am sentimentul că recitesc „Jocurile foamei”, cartea lui Suzanne Collins.

Trăiesc mai mult în familie. Sper ca Andrei și Mihnea să aibă mai puține regrete și motive de nostalgie.

Pentru mine, ziua de astăzi este tristă. Îmi aduce aminte de revolta pe care am simtiț-o atunci, iar anii care au trecut au arătat și lipsa de „utilitate” politică a acelei hotărâri „cu caracter exemplar”, în ceea ce privește finanțarea campaniilor electorale.

Nu am vrut să comentez, în ultima vreme, declarațiile lui Băsescu dar mi s-a părut că avea dreptate recent când a spus că cine sapă groapa altuia cade singur în ea.
Cine va beneficia, în final, din această isterie publică a arestărilor și condamnărilor? Vom afla răspunsul peste câțiva ani, atunci când vom examina, din nou, ponderea capitalului străin în economia românească.

Faptul că partidele se întrec în reglări de conturi, folosind instituții ale statului și neînțelegând că este nevoie de reglementări legislative coerente și moderne, se va întoarce, în final, împotriva lor”, scrie fostul premier”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.