National Geographic recomandă Maramureșul

National Geographic a realizat recent un Top 20 al celor mai frumoase locuri de vizitat în 2015, în care este prezentată şi o destinaţie turistică din România, respectiv Maramureş, potrivit b1.ro, care citează ravel.nationalgeographic.com.

Regiunea Maramureşului este caracterizată de National Geographic Traveler drept „Neînfricata lume veche”.

Precizând că este situat în nord-vestul României, cunoscuta revistă de călătorii insistă asupra faptului că viaţa în Maramureş continuă să fie trăită în funcţie de anotimpuri, vreme şi tradiţii. În istoricul ţinut al Maramureşului continuă să fie practicate tradiţii milenare, uitate de mult timp în Europa.

Bisericile de lemn din Maramureş, înscrise în patrimoniul mondial UNESCO, spun „poveşti despre credinţă şi glorie, despre sfinţi şi păcătoşi, despre crimă şi pedeapsă”, care se desprind din picturile ce decorează pereţii de lemn ai acestor lăcaşuri de cult.

Printre principalele atracţii ale Maramureşului enumerate de National Geographic Traveler seaflă şi Cimitirul Vesel din localitatea Săpânţa, care este faimos pentru crucile viu colorate pe care sunt scrise epitafuri insolite.

Turiştilor care vizitează această regiune le este recomandat să îşi petreacă o noapte în satul maramureşean Breb, unde pot să admire „cea mai frumoasă imagine a Căii Lactee” din viaţa lor.

De asemenea, în revistă mai sunt prezentate locuri de cazare, restaurante, lucruri de cumpărat şi cărţi de citit în prealabil.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.