Naţionala de fotbal, cea mai bună clasare în lume din ultimii 5 ani

Miercuri 23 octombrie, FIFA şi confederaţiile continentale au dat publicităţii clasamentul la zi al echipelor naţionale. România, în urma rezultatelor din ultimele 3 meciuri (toate oficiale, în preliminariile CE 2016), se află pe cele mai înalte poziţii din ultimii 5 ani: locul 13 (din 53) în clasamentul UEFA şi locul 21 (din 208) în clasamentul FIFA. În urmă cu o lună, România se afla pe locul 15 în Europa şi pe locul 26 în lume.

Pe primele trei locuri în clasamentul UEFA se află: Germania, Belgia (!) şi Olanda. De menţionat că Spania, care s-a aflat pe locul 1 în ultimii trei ani în ambele clasamente, a căzut pe locul 6 în Europa şi 10 în lume.

Viitoarea adversară a României în preliminariile CE 2016, Irlanda de Nord, a făcut şi ea salturi spectaculoase: de pe locul 36 pe 25 în Europa şi de locul 71 pe 43 în lume.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.