Ne bagă ăştia în război cu Iranul!

Ce facem? Aceeaşi Mărie cu altă pălărie?

Măi, nu ştiu… Pe mine m-au sunat unii mai devreme şi m-au întrebat ce părere am că s-a „şutit” Boc. Şi le-am pus o întrebare simplă: L-au arestat?… Nu? Atunci nu mă mai deranjaţi! Mă tem că nu-i chiar atât de simplu – aceeaşi Mărie cu altă pălărie -, problema e că eu îl ştiu pe ăsta (n.r. – M.R. Ungureanu) şi cei de la SRI nu prea-l agreează, că a avut probleme mari. Se pare că e în slujba altora… da, bine, că noi totdeauna am avut slugi, spioni vânduţi. Dacă Iranul a declarat că va ataca orice stat care… mă tem că Băsescu o să ne bage în război!

Să revenim la premierul desemnat şi la noul guvern…

N-o să fie băi un alt guvern. Ce, aţi înnebunit cu toţii? Tot Băsescu e…

În regulă, dar cine”muşcă” din povestea asta?

Dacă stau să mă gândesc bine, din ce am mai prins de la tv şi am citit în ziare pe diagonală, am senzaţia că nu mai contăm. Că nu despre noi e vorba în tot ce se întâmplă! Am impresia că e meciul ăstora cu Iranul. Că… spanac! Românii, carne de tun ca de fiecare dată. Cred că ce se întâmplă n-are nicio legătură cu noi.

Şi-atunci strada ce rol mai are? Ce trebuie să facem noi ca oameni?

Important este că sunt oamenii în stradă. Şi asta e posibil să fie recuperarea nebuniei ăleia care ne lipseşte nouă. Redevenim cetăţeni! Oricum sunt atât de încărcat pozitiv de ce-am văzut la voi la Gala Cotidianul, cu Romeo Dunca şi cu colegul lui, Coco Gălescu, două monumente naţionale, că nici nu mai îmi vine să mă gândesc la căcaţii ăştia – pe româneşte – şi te rog să nu mă cenzurezi!

Eu m-am bucurat că am văzut doi oameni geniali, că am uitat de toate panaramele de politicieni de-acolo, de toţi guşterii ăia.

Dar să revin, pe scurt, mi-e tare frică de slugile astea, că ne vor târî într-un război cu Iranul. Dacă stau să mă gândesc ce dosare sunt pe-afară cu Băsescu, alea cu armamentu’, de-aici poate să-şi salveze pielea sau dracu ştie, că altfel, ce piele să-şi salveze, că nu mai e vorba despre aşa ceva. Trebuie să rămână slugă, să-şi asculte stăpânii, că-l condamnă altfel ăia, că românii n-o să-l condamne! Deci dintr-odată, până să-i văd pe nebunii ăştia, pe frumoşii ăştia de-au fost la Polul Sud, pe Romeo şi pe Coco, mă credeam deştept în cap! Bă, acum am descoperit că-s tare prost. Pe cuvânt! M-am trezit că în raport cu lucrurile care chiar contează de fapt, cu ce fac oamenii ăştia, suntem jos de tot. Au trecut atâţia ani de când s-a uitat ce-nseamnă civism, că nu am de ce să mă leg. Îl am pe unul, Cremşnit ăla, ce băleşte prin cartierele Bucureştilor şi face copii de care nu-i mândru, îi mai angajează şi pe ăia pe stipendii guvernamentale… De unde-atâta societate civilă? Noroc că mai există un Badea, un Ciutacu, un Nistorescu.

Noi ne-am întors privirea de la necazurile celorlalţi şi asta ne face să fim o populaţie, nu un popor.

Nu te contrazici?

Nu, noi abia am apucat să ne regăsim vocile, încercăm acum să ne constituim într-o societate civilă. Dar până acum? Erau doar câteva voci, cei pe care-i aminteam mai devreme şi încă doi-trei. Mircea Badea ţipa de unul singur de câţiva ani!

Ai avut şi tu o perioadă de lâncezeală…

Corect, mă sictirisem. Mai mergeam pe la televiziuni. Ori când eşti în emisiune cu un politician, toată lumea ştie că situaţia-i neagră şi el îmi spune că-i albă… Mie mi se terminau cuvintele şi-mi venea să sar peste pupitrul ăla să-l bat… Nu mai puteam! Uneori nu mai poţi, asta e! Le spuneam contemporanilor c-o să vină vremuri grele, c-o să se crape de foame şi de frig. Ei îmi spuneau că sunt eu, auzi, pesimist… şi c-o să fie bine. Nu, mă, sunt realist- cinic! Am avut şi noi un spanac de iarnă, că până-n ianuarie n-a fost iarnă-n România, şi la o săptămână s-a închis ţara. Dar să revin! Am refuzat să fac mişto de o femeie căreia toată lumea-i spune „curvă”. Acea „curvă” era mama cuiva, era soţia cuiva, fata cuiva. Eu nu fac din astea. N-o să mă vezi vreodată că vorbesc de rău despre vreo femeie, chiar dacă ea m-a atacat la modul cel mai josnic cu putinţă. E maxima janghineală pe care o poate face un bărbat. La o altă televiziune mi-au dat interzis că-mi cerusem drepturile de autor. De-asta dispărusem o perioadă din peisaj.

Oamenii de caracter, oamenii care aveau ceva de spus, s-au retras şi ei o perioadă, cu punguţa lor urât mirositoare. Un fel de „las’ că trece, las’c-o să fie bine şi la vară iarăşi cald”. Dar uşor-uşor au început să capete glas. Şi să mă mai lase cretinii ăştia cu textele „Dom’le un om de valoare trebuie să stea în banca lui, să fie modest!”. Futu-ţi modeşti mă-tii! Păi nu râde, măi, că dacă eşti modest şi laşi să te conducă o curvă, toate curvele să ţi-o ia înainte, păi fac ceva pe modestia ta! Că nu-i momentul să fim modeşti. Mor copiii în spitale, sunt copii bolnavi de cancer, care n-au medicamente de doi ani şi tu dobitocu’ dracului eşti modest?

Şi dacă laşi modestia încotro o iei?

Păi uite, am aflat de trupele ălea speciale „Zeus” că urmau să vină-n piaţă, să facă scandal şi să-i agite pe vitele ălea de jandarmi, ştii, ca să aibă motiv să se bată. Am fost acolo, alături de manifestanţi, pentru că ei simţeau nevoia să aibă alături persoane publice, să le dea încredere că nu se întâmplă nimic. Am aflat că urmează să vină ăia, am intrat în direct la Antenă, le-am spus ce urmează să se întâmple şi în secunda doi a venit un tembel de la Interne care a zis că nu-i adevărat. Bă, după două ore au intrat ăia peste ei şi i-au făcut terci! Mai mult decât atât jur că nu ştiu ce să fac!

Eu n-am trăit războiul, doar ce-am văzut la televizor. Bă, s-au bătut americanii cu ăia. O altă nenorocire a fost că i-am lăsat să se folosească de noi ca să-i omoare pe iugoslavi. N-am fost de acord cu asta. Am senzaţia că ăsta, prin numirea lui Ungureanu, ne-a târât într-un război cu Iranul. Şi nu ştiu de ce, dar nu-i treaba noastră acolo.

E normal să vii cu eticheta SIE în fruntea unui guvern al României?

Hai să-ţi explic o chestie! Eu măcar sunt muzician, sunt cu muzica, cu „iubi”, cu „pisi”, de-alea „zece”, de plâng gospodinele la coadă. Dar voi? Dacă nu-l lăsa Securitatea din braţe pe Ceauşescu, ar mai fi căzut? Dacă nu l-ar fi lăsat serviciile din braţe pe Năstase, mai pierdea cu Băsescu? Dacă nu-l lasă serviciile acum pe Băsescu, mai pică? Întrebări retorice, dar chiar nu ne dăm seama că suntem conduşi de o juntă militară? Pentru că serviciile au o structură clar militară. Unde mai are loc şi conceptul de democraţie? Care democraţie? Uitaţi-vă în jur! Ajungi ce vrei tu: judecător, şef de stat, de servicii, dar condiţia e să fi călcat măcar o dată pe bec, să fi violat, să fi dat în cap, să fi furat ceva… Altfel nu eşti util! Nu te pot manipula, n-au mânere de care să te ţină. Dacă eşti politician şi n-ai furat, iar nu intri-n parlament! Să nu poţi să ridici mâna când ţi se scoală ţie, trebuie să faci ca ei! Am impresia că suntem pur şi simplu o turmă de oi proaste, pusă în slujba reţelelor. Cred că numai în Djibouti şi la noi, şefii serviciilor secrete sunt mai vedete ca Oana Zăvoranu. Eşti nebun!? Cum dracu’ să-i cunoşti de la televizor pe şefii serviciilor? Başca să-l mai pui şi şef de guvern. Şi ce să facă? Ce menghină să mai strângă… până unde?

Să sintetizez! Dacă serviciile nu-l lasă din braţe pe Băsescu, din punctul tău de vedere, ne paşte un război…

Aşa cred. Dacă mai pun la socoteală ce zicea şi Ponta, că el dacă el ar fi să ajungă la putere n-ar schimba şefii serviciilor, pentru că acolo merge totul uns… Ce vrei să mai zic? Mă duc în munţi, iau o oaie – o iau pe Mioriţa – şi o mulg până-i dă sângele, că-i învăţată cu românul! Vai mama ei de oaie!

Hai, că ne tăiem venele… Parcă aveau dreptate băieţii cu pesimismul tău.

Păi după ce ne-au vândut cretinii ăştia ai noştri, că ei ne-au vândut tot timpul! Îmi amintesc de ce zicea Ulieru, fostul purtător de cuvânt de la SRI, că, după ’89, serviciile n-au lucrat în favoarea statului român, mi-a îngheţat şira spinării! După care, omul, brusc, n-a mai apărut la televizor. Mai circulă şi chestia asta cu asigurările medicale pe care le-ar fi promis Băsescu unor societăţi americane. Că de-aia s-ar fi declanşat toată nebunia. Bă, dar n-ar fi cazul să existe un pic de demnitate şi de onoare? Nu-s totuşi ofiţeri ai României ăştia din servicii? Ne-au vândut ăştia, ne-au dat petrolul, ne-au dat apa de ploaie, şi aia care se scurge la canale, ne-au dat tot! Acum ne bagă şi în război! Da’ nu cumva ne-au vândut prea ieftin? Şi dacă ne-au vândut, ce mai putem face? De-aia sunt speriat! Am auzit că au pus la cale şi dispariţia ăstora incomozi care deranjează rău. Că accidente ştiu să regizeze bine! Da’ poate nu-i dracu’ atât de negru, poate că dacă mai văd câţiva ca băieţii ăia de-au fost la Pol, îmi revin şi las dracu’ tonul ăsta pesimist!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marcel Barbatei 218 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.