Necolaiciuc, 10 ani de închisoare cu executare

Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc a fost condamnat la zece ani de închisoare de Judecătoria Sectorului 1 în dosarul în care acesta, mai mulţi foşti şefi din CFR SA şi administratori de firme au fost acuzaţi pentru fraudarea companiei. În acest dosar au fost comasate trei cauze în care Mihai Necolaiciuc şi alte persoane au fost trimişi în judecată, pentru fraude de aproximativ 56,7 milioane de euro.

Mihai Necolaiciuc a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, şi la 7 ani de închisoare, pentru utilizarea subvenţiilor sau a creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate. Instanţa a dispus contopirea pedepselor cu o altă pedeapsă de 4 ani și 6 luni dată într-un alt dosar, urmând ca Necolaiciuc să execute pedeapsa cea mai grea, de 10 ani.

Decizia judecătorilor nu este definitivă, poate fi atacată.

În acelaşi dosar, fostul director al Direcţiei Comerciale din CFR, Mihail Gabriel Misir, şi fostul director al Direcţiei Economice, Viorica Olăeru, au fost condamnaţi la câte opt ani de închisoare cu executare.

Au mai fost condamnați, tot cu executare Ilie Vlăduț — 6 ani, Dragoș Vasile Vlăduț — 6 ani, Ana Maria Matei — 6 ani, Octavian Costea — 6 ani, Alexandru Nicolae — 5 ani, Marius Iliușcă — 6 ani, Ovidiu Lucian Nicula — 5 ani.

Pe latură civilă, judecătorii au dispus ca inculpații din dosar să plătească în solidar către CN CFR peste 38 milioane lei. Instanța a menținut sechestrul asigurător pus pe un imobil al lui Necolaiciuc din Cîmpulung Moldovenesc și pe sume de bani deținute de acesta la bănci, precum și pe bunurile celorlalți inculpați.

Necolaiciuc mai are o condamnare de patru ani şi jumătate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.