Negocieri eșuate: Avioanele vor fi blocate

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR) nu renunţă la greva generală programată marţi, începând cu ora 9.00, despre care Cotidianul a relatat încă de săptămâna trecută.

Sindicatele au anunţat luni, după discuţiile cu Ministerul Transporturilor, că negocierile au eșuat, astfel că avioanele vor fi blocate.

Protestul ar putea dura „două ore, trei ore, o oră și ceva”, a anunțat liderul sindical Gabriel Tudorache, la ieșirea de la discuțiile de la Ministerul Transporturilor, unde au fost prezenți atât patronatul ROMATSA cât și sindicatul ATSR.

„Ceea ce putem să vă spunem în momentul de față este că în urma discuțiilor cu domnul ministru (ministrul Transporturilor, n.r.) și cu reprezentanții, atât ai Ministerului Transporturilor, cât și a autorităților aeronautice din România, există șanse destul de mari ca această grevă generală pe care am anunțat-o pe perioadă nedeterminată să se poată opri într-un interval de timp relativ scurt. Este imposibil de a aprecia în acest moment, exact, că va fi vorba despre două ore, trei ore, o oră și ceva”, a spus Gabriel Tudorache.

Pe perioada grevei, angajaţii vor asigura 30% din trafic.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat luni că va trimite Corpul de control la ROMATSA (Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian) pentru o clarificare a tuturor aspectelor semnalate în presă în ultima perioadă.

„Vizita la minister a domnului Tudorache în cursul lunii ianuarie a fost determinată de un control inopinat pe care l-am efectuat la ROMATSA într-o noapte și în urma căruia am avut anumite lucruri de clarificat cu dânsul la problemele pe care le-am găsit acolo și cu managementul din acea perioadă. Aceste probleme au fost puse într-un raport al Autorității Aeronautice Civile. Nu vreau să intru în acest subiect. Oricum, intenționez, pentru o clarificare a tuturor problemelor pe care le-am văzut că au apărut în mass media, să trimit Corpul de control să efectueze un control mai amplu la ROMATSA”, a spus Cuc după negocierile de la Ministerul Transporturilor cu patronatul și sindicatul ROMATSA.

Întrebat dacă acest control va viza și angajările în cadrul ROMATSA, ministrul Transporturilor a răspuns: „Categoric, va viza și acest aspect controlul pe care îl voi trimite la ROMATSA”, a mai spus ministrul.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.