Negocierile dintre Poşta Română şi Nextebank, la final

Negocierile dintre Poşta Română şi Nextebank au ajuns în etapa finală, iar intermedierea produselor şi serviciilor bancare la ghişeele Poştei Române va începe anul viitor, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al Poştei Române, Alexandru Petrescu, scrie Bursa.

„Suntem la finalul negocierilor cu Nextebank. După ce acordul va fi aprobat de conducerea celor două entităţi, documentul va fi transmis autorităţilor competente spre analiză. În urma obţinerii aprobărilor necesare, estimăm că intermedierea produselor şi serviciilor băncii la ghişeele operatorului naţional de servicii poştale va debuta undeva în primul trimestru al anului viitor. Ne păstrăm convingerea că un astfel de parteneriat, care s-a dovedit a fi unul extrem de profitabil pentru operatorii poştali naţionali din Vestul Europei, va reprezenta una dintre sursele sigure de venit pentru Poşta Română”, a explicat Petrescu.

În ultimul an, liniile de afaceri ale Poştei Române au fost îmbogăţite cu noi servicii, în principal în segmentele serviciilor financiar-poştale, curierat rapid, e-commerce sau servicii poştale. Tot în această perioadă a fost lansat brokerul propriu de asigurări al Poştei, care a prezentat deja mai multe produse proprii de asigurare, în parteneriat cu asigurători de top, cu target pe categoriile sociale cu venituri reduse.

De asemenea, în ultimul an, Poşta Română a intensificat comunicarea cu Comisia Europeană privind analiza elementelor de ajutor de stat în activitatea proprie şi soluţionarea datoriilor istorice ale companiei, în prezent eşalonate la plată.

La finalul anului trecut, salariile poştaşilor au fost majorate şi a fost demarată implementarea unui sistem de monitorizare GPS pe întreaga flotă auto a Poştei Române. Pentru acest an, compania a anunţat un amplu program de investiţii, de peste 55 de milioane de lei (12,3 milioane de euro), strategie care va continua şi în 2016, potrivit directorului general al companiei.

Pe de altă parte, întrebat despre o posibilă plecare a sa la ANCOM, Alexandru Petrescu a răspuns că nu comentează informaţii pe surse. Vineri, surse neoficiale anunţau o posibilă numire a lui Petrescu în funcţia de preşedinte al ANCOM, în condiţiile în care mandatul actualului preşedinte al Autorităţii, Cătălin Marinescu, a expirat la 1 aprilie 2015.
Alexandru Petrescu este director general al Poştei Române şi membru al Consiliului de Administraţie al companiei. Totodată, este membru al Consiliului de Administraţie al Poştei Române Broker de Asigurare (PRBA) şi exercită funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al CFR Călători SA, ca urmare a unui proces de selecţie desfăşurat de PriceWaterhouseCoopers.

El are dublă cetăţenie, română şi britanică, fiind absolvent al University of Wales, Marea Britanie. Experienţa profesională a lui Petrescu este în servicii financiare, business development şi management strategic, comunicaţii şi politici tarifare, cu accent pe protecţia consumatorului, asigurarea serviciului universal şi încurajarea concurenţei. Totodată, are experienţă în gestionarea programelor internaţionale, inclusiv de finanţare, al cadrului de reglementare în sectorul comunicaţiilor, în extinderea comunicaţiilor online şi a serviciilor financiare operate pe platforme şi tehnologii mobile.

Alexandru Petrescu lucrează la Poşta Română din 2012, iniţial în funcţia de director executiv şi, începând din iunie 2014, director general al companiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.