Nepal: Bărbat de 101 ani, găsit în viață

Echipe de salvatori au găsit în viață în nordul Nepalului un bărbat în vârstă de 101 ani, a anunțat duminică un responsabil local al poliției din districtul Nuwakot, transmit agenții de presă internaționale.

Al patrulea nepalez, Funchu Tamang, care a fost găsit în viață duminică de către echipele de salvatori, are vârsta de 101 de ani și a fost spitalizat, a declarat pentru AFP Arun Kumar Singh, responsabil local al poliției din districtul Nuwakot, aflat la 80 de km nord-est de capitala Kathmandu.

Bărbatul nu putea să vorbească, timp de aproape opt zile a fost prins sub dărâmăturile casei sale din satul Kimtang. A fost transportat cu elicopterul la un spital local, iar starea sa este stabilă, a adăugat Arun Kumar Singh, conform AFP.

Cele patru persoane găsite în viață duminică oferă speranțe echipelor de salvatori că ar mai putea exista oameni încă în viață prinși sub dărâmături.

Două femei și un bărbat au fost găsiți în viață în nord-estul Nepalului, la opt zile de la cutremurul puternic de săptămâna trecută, a anunțat un ofițer de poliție nepalez duminică.

Doi dintre cei salvați se aflau sub dărâmăturile unei case de pământ, iar cel de-al treilea a fost scos de sub o grămadă de pământ formată în urma unei alunecări de teren.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.