Nereguli la depozitul din Balotești care a ars

Depozitul din Balotești care a ars, marți, aproape complet a fost amendat de mai multe ori, potrivit inspectorilor de prevenire a incendiilor.

Astfel, pe data de 30 martie la un control de prevenire au fost constatate 17 deficiențe, fiind aplicată o amendă de 15.500 lei, arată Biroului de presă al ISU București-Ilfov.

Printre neregulile constatate se numără lipsa autorizației de securitate la incendiu, în condițiile în care nu se asigura separarea corespunzătoare între depozite, lipsa sistemelor de detectare, semnalizare, alarmare a incendiilor, precum și lipsa echipării cu mijloace tehnice/instalații de apărare împotriva incendiilor.

În mai 2016 a avut loc un alt control al inspectorilor de prevenire, prilej cu care s-au constatat numeroase deficiențe, sancționate cu amendă în cuantum de 17.500 lei.

„Ca urmare a aspectelor semnalate prin procesul verbal de control din 29.06.2016, în data de 29.09.2016 a fost realizată o recunoaștere în teren, în plan operativ, de către Detașamentul de Pompieri Otopeni, pentru identificarea vulnerabilităților și cunoașterea particularităților obiectivului, ținând cont de starea potențial generatoare de risc existentă”, arată sursa citată.

Depozitele se încadrează în categoria construcțiilor care se supun procesului de avizare autorizare privind securitatea la incendiu. Legislația prevede dotarea spațiilor cu instalații de detecție, semnalizare, alarmare în caz de incendiu, precum și instalație automată de stingere.

Potrivit ISU București-Ilfov, construcția nu se încadrează în categoria pentru care se poate dispune măsura de oprire a funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor, conform HG 915/2015.

Incendiul a izbucnit marți seară și a afectat un depozit de mobilă, apoi un altul cu materiale plastice, lemnoase și recipienți aflați sub presiune.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.