Netanyahu: „Hamas nu a obținut nimic din ce cerea”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că Hamas nu a obținut niciuna din cererile ei pentru a semna o încetare a focului.

„Hamas a fost lovită dur și nu a obținut niciuna din cererile ei pentru a semna încetarea focului”, a declarat Netanyahu într-o conferință de presă la Ierusalim, prima sa declarație publică de la intrarea în vigoare a încetării focului marți seară, notează AFP, citată de Agerpres.

„Hamas cerea pentru a semna o încetare a focului un port și un aeroport în Gaza, eliberarea prizonierilor palestinieni, o mediere qatariotă și apoi turcă, plata salariilor funcționarilor, alte cereri, dar nu a obținut nimic”, a spus el.

„Am fost de acord să ajutăm la reconstrucția teritoriului din motive umanitare, dar numai sub controlul nostru”, a adăugat el.

Enumerând „succesul” operațiunii „Frontieră de protecție”, primul ministru israelian a declarat că „Hamas nu a mai suferit o astfel de înfrângere de la crearea sa”.

„Am distrus tuneluri de atac, am ucis aproape 1.000 de soldați inamici, inclusiv înalți responsabili ai mișcării, am distrus mii de rachete și sute de posturi de comandă, am împiedicat atentate pe teritoriul israelian și am oprit cu ajutorul sistemului antirachetă Domul de Fier ca mii de israelieni să fie uciși de rachetele trase din Gaza”, a afirmat el.

Aflat alături de ministrul apărării Moshe Yaalon și șeful Statului Major Benny Gantz, Netanyahu a adăugat că „este încă prea devreme să se știe dacă a revenit calmul pe termen lung”.

„Nu vom tolera niciun tir spre Israel și riposta noastră va fi și mai puternică”, a avertizat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.