Netanyahu: ”Vom folosi toate mijloacele pentru a reinstaura calmul”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marți că Israelul va utiliza ”toate mijloacele’ aflate la dispoziția sa și va decide ‘măsuri ferme” în fața escaladării violențelor cu palestinienii, informează agenția de presă AFP.

Netanyahu l-a atenționat, de asemenea, în fața parlamentarilor israelieni, pe președintele palestinian Mahmoud Abbas, că Israelul îl va considera responsabil în caz de o nouă deteriorare a situației și l-a presat să facă în așa fel încât să înceteze ‘incitările la ură’ din partea palestinienilor împotriva israelienilor.

”Vom folosi toate mijloacele aflate în dotarea noastră pentru a reinstaura calmul”, a spus premierul israelian.

Guvernul ”va decide chiar astăzi mijloace suplimentare puternice” care ”vor avea efect pe teren în cel mai rapid mod posibil”, a declarat Netanyahu.

Adresându-se președintelui Abbas, premierul israelian a declarat: ”În caz de escaladare a situației ca urmare a incitărilor la ură, veți fi considerat responsabil”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.