New York: Mexicani plătiți să protesteze în locul evreilor ortodocși

În cazul în care nu putem ieși în stradă pentru a manifesta, cineva o poate face în locul nostru contra plată. Este soluția la care a apelat Comitetul evreiesc de acțiune politică, în cazul unei contramanifestații împotriva homosexualilor, la New York.

Jurnaliștii de la New York Times au fost intrigați de faptul că oamenii care purtau mai multe pancarte pe care stătea scris că ”iudaismul interzice homosexualitatea” erau mexicani. O sursă care nu a dorit să-și dezvaluie identitatea a declarat că este vorba despre mexicani plătiți cu ziua pentru a demonstra în locul evreilor ortodocși.

Heshie Freed, membru al unei comunități a evreilor ortodocși din Brooklyn explică dituatia. ”Rabinii spun că ”yechivah” (tinerii care studiază Torah și Talmudul) nu trebuie să vină la manifestație, din cauza a ceea ce ar putea să vadă”. Mai exact, se poate întâmpla ca ei să vadă cupluri de homosexuali sărutându-se, fapt care i-ar putea șoca.

Cazul nu este singular în SUA. Aici există companii (”Crowdds on Demand”, spre exemplu) care susține prin manifestații cauza clientului care plătește bine.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.