New York-ul, în alertă din cauza zăpezii

Primarul oraşului New York a avertizat duminică asupra producerii unei furtuni de zăpadă care ar putea fi „una dintre cele mai importante din istoria acestui oraş”, relatează AFP, citată de Mediafax în pagina electronică.

Furtuna, însoţită de rafale violente de vânt va aduce ninsori abundente în nord-estul Statelor Unite luni şi marţi, a anunţat serviciul naţional de meteorologie, care a emis un avertisment de viscol pentru New York şi Boston, până la frontiera canadiană. S-ar putea forma un strat de 60-90 de centimetri de zăpadă la New York, potrivit primarului Bill de Blasio. Este vorba „foarte probabil de una dintre furtunile de zăpadă cele mai importante din istoria acestui oraş”, a declarat el într-o conferinţă de presă, invitând newyorkezii să se pregătească. „Pregătiţi-vă pentru ceva mai rău decât ce am văzut până în prezent. Să nu subestimăm această furtună”, a insistat el, cerându-le newyorkezilor să rămână în interiorul locuinţelor atât cât este posibil.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.