Nick Cave, Frank Zappa şi The Pulp vin pe ecranele bucureştene

Ştiţi muzica, dar povestea ei se spune din nou şi din nou. Bucureştiul este gazda unei premiere. Pentru prima dată un festival de filme documentare este dedicat muzicii şi comunităţilor din toate colţurile oraşului. Timp de trei zile, de vineri 23 septembrie până duminică, mai multe spaţii din oraş organizează proiecţii de film cu producţii lansate în ultimii ani.

DokStation”Music Documentary Film Festival se deschide vineri la 20.30 în Parcul Naţional când este prezentat în premieră „Nick Cave &The Bad Seeds: One More Time With Feeling” (2016),regizat de Andrew Dominik. Documentarul urmăreşte înregistrarea „Skeleton Tree”, cel de-al 16-lea album semnat Nick Cave &The Bad Seeds, dar surprinde şi impactul pe care l-a avut asupra muzicii moartea lui Arthur, fiul lui Nick Cave, decedat în vara anului 2015, la vârsta de 15 ani.

Sâmbătă va fi proiectat în Parcul Drumul Taberei „Pulp: A Film About Life, Death and Supermarkets” (2014). Britanicii cunoscuţi pentru piese precum Common People” şi Disco 2000”, tocmai se întorceau în Sheffield, după 25 de ani, pentru ultimul lor concert.

Invitaţii speciali al primei ediţii „DokStation” sunt muzicianul şi artistul scoţian Bill Drummond, cofondator al trupei de avangardă pop The KLF, şi Stefan Schwietert,regizoruldocumentarului „Imagine Waking Up Tomorrow and All Music Has Disappeared”(2015), care va fi difuzat tot pe 24 septembrie, în a doua zi a festivalului de la 20.00 în Club Control. Fostul solist al formaţiei The KLF a făcut experiment, şi-a imaginat cum ar fi o lume în care muzica nu mai există. După film, Bill Drummond şi Stefan Schwietert vor participa la o discuţie cu spectatorii.

În cele trei zile, „DokStation” va avea un program alcătuit din filme documentare recente, în premieră în România, care descoperă poveşti despre muzică – poveşti din studio, de pe scenă şi din culise, poveşti despre muzici, vorbe şi viziuni, poveşti ale unor muzicieni cu eşecurile şi succesele lor.

Nici ziua de duminică nu este mai lejeră pentru cei care vor să prindă ce e mai nou în materie de perspectivă cinematografică atunci când vine vorba de muzică. Și dacă vorbim despre discuţiile din jurul muzicii, documentarul „Eat That Question – Frank Zappa in His Own Words” adună fragmente de interviuri din cei 30 de ani de carieră ai muzicianului cu cele mai explozive declaraţii. Muzicianul care declara că „politica e departamentul de divertisment al industriei” a rămas şi astăzi, la mai bine de două decenii de la moarte, una dintre vocile cele mai vehemente împotriva clişeelor şi cenzurii. Filmul rulează de la ora 21.00 în Grădina cu filme din Piaţa Al. Lahovari.

Poveştile prezentate merg de la muzică rock la experimente inedite, din vârsta de aur a pianului la New Orleans până pe scenele de azi din Japonia. Programul de proiecţii este însoţit de concerte şi de momente susţinute de DJ.

Organizatorii evenimentului au promis „filme ce descoperă poveşti despre muzică, poveşti din studio, de pe scenă şi din culise, poveşti despre muzici, vorbe şi viziuni, poveşti ale unor muzicieni cu eşecurile şi succesele lor”. Nu doar că se ţin de cuvânt, dar aduc multe momente de neratat din recolta muzicală şi cinematografică a ultimilor ani.

Programul „DokStation” Music Documentary Film Festival 2016

Vineri, 23 Septembrie

Centrul Cultural “MIHAI EMINESCU” Strada Arh. Hîrjeu, nr. 61, Sector 2

19:00 Concert The Mono Jacks

20:30 One More Time With Feeling

TEATRELLI Piaţa Al. Lahovari nr. 7, Sector 1

19:00 Bayou Maharajah

GRĂDINA CU FILME Piaţa Al. Lahovari nr. 7, Sector 1

21:00 Lee Scratch Perry’s Vision Of Paradise

Sâmbătă, 24 Septembrie

PARCUL DRUMUL TABEREI, Sector 6

19:00 Concert Mihail

20:30PULP – A Film about Life, Death & Supermarkets

GRĂDINA CU FILME Piaţa Al. Lahovari nr. 7, Sector 1

20:00 Gary Numan: Android in La La Land

22:00 Hot Sugar’s Cold World

CLUB CONTROL Str. Constantin Mille Nr.4, Sector 1

20:00 Imagine Waking Up Tomorrow and All Music Has Disappeared

21:30 Q&A (Bill Drummond şi Stefan Schwietert)

23:00 ROCK DJ Dj Set

Duminică, 25 Septembrie

TEATRELLI Piaţa Al. Lahovari nr. 7, Sector 1

19:00 CongoBeat the Drum

21:00 Imagini din vis

GRĂDINA CU FILME Piaţa Al. Lahovari nr. 7, Sector 1

21:00 Eat That Question – Frank Zappa in His Own Words

FABRICA PUB & TERRACE Strada 11 iunie nr.50, Sector 4

20:00 Mad Tiger

21:30 Concert Orkid

22:30 Concert The Nuggers

23:30 A. Rusu Dj Set

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Tupa 152 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.