Nicolae Dumitru, zis Niro, eliberat după nici un an de pușcărie

Omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost eliberat, vineri seara, după ce a executat o parte din pedeapsa de doi ani și patru luni de închisoare, primită pentru trafic de influență în dosarul „Microsoft”, decizia fiind definitivă.

„Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Dumitru Nicolae, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 46/ 2016 emis de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală”, a decis, vineri, Tribunalul Ilfov.

Decizia nu poate fi contestată, motiv pentru care omul de afaceri va fi eliberat de îndată.

În cadrul termenului de judecată de vineri, avocații lui Dumitru Nicolae au spus că acesta a avut un comportament bun, precizând că a avut stăruință în muncă.

„Prejudiciul a fost achitat de clientul meu în totalitate. (…) Este un om care merită să se întoarcă la familie și promite că nu va mai avea probleme cu legea penal”, a pledat avocatul omului de afaceri în sala de judecată.

La rândul său, Dumitru Nicolae, prezent în fața instanței, a citit o scrisoare, pe parcursul citirii acesteia începând să plângă.
„Sunt foarte emoționat și vreau să citesc. Am doi băieți și o fetiță. Am o societate, care are 5.000 de locuri de muncă. 25 de ani societatea nu a fost implicată în contracte cu bani publici . Regret fapta din dosarul Microsoft. Am recunoscut și mi-am cerut iertare și familiei. Am făcut tot ce a depins de mine, am muncit și am respectat personalul instituției. Am înțeles această lecție și e cea mai importantă lecție a vieții mele”, a spus Nicolae.

În urma analizei actelor de la dosar și a audierii lui Dumitru Nicolae, instanța a dispus, în mod definitiv, punerea sa în libertate.
În octombrie 2016, Nicolae Dumitru a fost condamnat la 2,4 ani de închisoare pentru trafic de influență în dosarul Microsoft, pentru trafic de influență, de instanța supremă.

De asemenea, instanța a dispus atunci ca acesta să plătească statului peste două milioane de dolari și un milion de euro.
La ultimul termen de judecată, avocatul omului de afaceri a cerut judecătorilor să dispună o pedepasă cu suspendare.
„Regret profund pentru comiterea faptelor. (…) Am doi băieți de 25 și 26 de ani”, le-a spus judecătorilor plângând Nicolae Dumitru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.