Nicolae Robu, mega-promisiuni, mini realizări (II)

La aproape trei ani de la preluarea mandatului de primar în Timișoara, Nicolae Robu nu a reușit să pună pe harta orașului de pe Bega nici unul din proiectele sale megalomane, trâmbițate în gura mare, sub genericul ”vom face”.

Lăudărosul primar a postat, însă, pe pagina sa de Facebook, o înșiruire de numere reprezentând, în opinia sa, realizări demne de luat în seamă. Zeci de kilometri de drumuri asfaltate și reasfaltate, o puzderie de trotuare și alei, mii de pomi și arbuști plantați, lărgiri de subpasaje și iluminări artistice (excepție făcând chiar clădirea primăriei). Omul s-a împănat cu toate aceste lucrări când, de fapt, chiar asta e treaba pe care trebuie să o facă, conform fișei postului de primar.

Stadioane, metrou, săli gigantice, minciuni electorale

Metoda Rogera, beţe legate de pari

Parcul lucrului prost făcut

Ce a uitat Nicolae Robu să treacă în mini-bilanțul său sunt chiar mega-promisiunile pe care același primar le-a făcut timișorenilor, dar pe care nu și le-a ținut. Amintim astfel, de pe lista minciunilor electorale, stadionul cu 45.000 de locuri, o sală de sport polivalentă cu 15.000 de locuri, patru bazine de înot olimpice, în patru cartiere ale orașului, metroul, porțile de intrare în oraș, parcuri după modelul Schonbrunn, din Viena, dar și o mulțime de alte asemenea. Dacă față de timișorenii de rând Robu nu și-a ținut promisiunile, nu același lucru l-a făcut și față de oamenii de afaceri din partidul care l-a propulsat în politică. Ca șef al organizației județene, dar și cu panglică de primar pe piept, Nicolae Robu le-a asigurat firmelor liberale front de lucru, iar plata serviciilor se face din bani publici.

Firmele liberalilor, atac la bugetul Timișoarei

Așa că, firmele Rogera, patronate de părinții șefului de cabinet parlamentar al senatorului Ben Oni Ardelean, Tradecomea, avându-l ca protector pe europarlamentarul Cristian Bușoi, Promt, firma liberalului Mihai Olaru, Dinu Instal, unde patron e Dumitru Dinulescu, vicepreședinte PNL Timiș, dar și partener de vacanțe al primarului Robu, sau Drufec Cons CF, societate care sponsorizează echipa de rugby, RCM Timișoara, se lăfăie în bani publici. Două din aceste societăți ar fi produs o gaură bugetului local, cel puțin asta spune un control al Curții de Conturi, de peste 8 milioane de lei. E vorba de firmele Rogera și Drufec.

”Timișoara lucrului prost făcut”, dar pe bani mulți

Prima dintre ele, societatea Rogera, ce are ca obiect de activitate curățenia vagoanelor de călători și a gărilor, a amenajat un parc în Timișoara ca cel mai bun exemplu al ”lucrului prost făcut”. Asta ca să parafrazez sloganul: ”România lucrului bine făcut”, pe care l-a folosit în campania sa electorală, Klaus Johaniss, actualul președinte al României. Pe lângă faptul că lucrarea nu era oportună, nici locul nu impunea realizarea ei, mai cu seamă că în imediata vecinătate a acestuia mai sunt alte două parcuri. Ca să umfle devizul de plată necalificații de la Rogera au executat lucrări de care nu era nevoie, iar în final s-au plătit banii timișorenilor, pe o urâtanie fără pereche(vezi foto 1). Ca să nu mai vorbim de așa-zisele plantări de arbuști, efectuate de către lucrătorii aceleeași firme Rogera și care nu reprezentă altceva, decât niște bețe legate de niște pari. Bineânțeles, bețele erau din import, costau mult, iar Primăria Timișoara plătea, că așa ordona edilul șef(vezi foto 2). Astăzi, marea majoritate a bețișoarelor a dispărut, ori s-a uscat.

Robu, de Revelion în Dubai

Și a mai uitat ceva edilul Șef, al Timișoarei, să menționeze în raportul de sfârșit de an. Dacă pe dinafară casa primului ”gospodar”, adică Primăria Timișoara arată cam prăfuit, fără iluminat artistic, în interior Nicolae Robu și-a renovat biroul de două ori și-a tras și sală de odihnă, iar în viitorul apropiat, spun proprii săi subalterni, va fi amenajat chiar un coafor. ”Dincolo de orice opțiuni politice, ale mele sau ale dvs. vă asigur, încă odată, stimați timișoreni, că voi continua să fac astfel încât să nu vă dezamăgesc, astfel încât așteptările dvs. de la mine să fie onorate”, spunea primarul Robu, aflat acum în Dubai, unde petrece Revelionul 2015, cu soția și prietenii liberali.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.