Nicolicea, audiat la Parchetul General

Ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul, Eugen Nicolicea (UPNP), s-a prezentat, marți, la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul în care Traian Băsescu este urmărit penal pentru șantaj în legătură cu afirmațiile la adresa Gabrielei Firea.

Nicolicea a declarat la intrarea în sediul Parchetului General că a fost chemat de procurori în calitate de fost membru al Comisiei Nana.

Întrebat de presă dacă activitatea Comisiei Nana a fost afectată de declarațiile lui Traian Băsescu, Nicolicea a afirmat: „Nu a fost afectată. Numai că, la acea dată, când au fost făcute afirmațiile lui Traian Băsescu, eu nu mai făceam parte din comisie”.

Avocatul lui Firea, Lucian Bolcaș, a precizat că audierea membrilor Comisiei Nana a fost cerută de Traian Băsescu, urmând ca la Parchet să fie chemați mai mulți parlamentari.

Senatoarea PSD a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care l-a acuzat Băsescu de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

Băsescu a afirmat, la un post TV, în contextul activităţii Comisiei Nana, că Gabriela Firea „mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu este atentă”.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.