Nicușor Constantinescu, arestat: „Este o dictatură”

Curtea de Apel Constanța a decis vineri seara ca președintele Consiliului Județean Constanța să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, înlocuind astfel controlul judiciar, în dosarul Centrului Militar Zonal, la cererea procurorilor. Decizia instanței este definitivă.

După ce Curtea de Apel Constanţa a admis, cererea procurorilor DNA Constanţa de arestare, Nicuşor Constantinescu a fost ridicat de acasă şi dus în arestul IPJ.

„Este o dictatură în 2016 şi astăzi aceşti judecători nu au ficut cinste justiţiei şi dreptăţii din România. Din păcate! La un moment dat, lucrurile se vor îndrepta şi vor răspunde toţi, inclusiv eu, pentru faptele noastre. Eu sunt nevinovat! Dacă ei aşa înţeleg umanitatea şi creştinismul, nu le doresc decât şi dânşilor ceea ce mi-au făcut ei mie astăzi, în această seară!”, a declarat Constantinescu vineri seara.

Procurorii au cerut joi înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul baronului de Constanța. Acesta ar fi lipsit la toate termenele de judecată, motivându-și absența prin faptul că este nedeplasabil din cauza unei intervenții chirurgicale la picior, astfel că procurorii au cerut înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv. Nicușor Constantinescu ar fi participat la petreceri, în ciuda așa-zisei dificultăți de deplasare.

În acest context, Nicușor Constantinescu a trimis joi, pentru B1 TV, imagini direct din sala de operație.

Potrivit unui comunicat al procurorilor anticorupție, propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a încălcat în mod repetat una din obligațiile impuse prin Încheierea din 05.12.2014, emisă de Curtea de Apel Constanța, prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar şi anume aceea de a se prezenta la instanţa de judecată ori de câte ori era chemat.

Potrivit referatului de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura mai grea a arestării preventive, a rezultat că, de la data de 29 martie 2016 până în prezent, Constantinescu, cu rea credință, a lipsit de la toate termenele de judecată, motivând faptul că este nedeplasabil ca urmare a unei intervenții chirurgicale la un picior, fiind internat ulterior, pentru recuperare, la Sanatoriul Balnear Techirghiol.

S-ar fi încercat audierea acestuia în incinta sanatoriului, dar acesta din urmă nu a fost de acord.

Anchetatorii susțin că deși inculpatul pretindea că nu se putea deplasa, până în prezent acesta a părăsit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-și rezolva diverse „probleme personale ”.

De exemplu, la data de 14 mai 2016, Constantinescu ar fi participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultății, implicându-se foarte activ în organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea şi cazarea unor persoane, stabilirea numărului participanţilor, angajarea unei formaţii care să asigure fondul muzical, etc.

Mai mult într-o publicație locală au fost publicate ulterior fotografii realizate în aula facultății în care inculpatul apare poziționat pe unul dintre cele mai de sus rânduri ale sălii.

Din referatul procurorilor se desprinde concluzia că, în perioada respectivă, Constantinescu ar fi fost perfect capabil din punct de vedere fizic să se deplaseze în afara sanatoriului balnear atunci când interesele personale i-au dictat-o, însă a refuzat de mai multe ori să se prezinte în instanţă pentru a participa la procedura în cadrul căreia chiar el a insistat să fie audiat, urmărind cu rea credinţă tergiversarea cauzei.

Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a fost adus vineri de la spital cu ambulanța, pe targă, la instanță unde DNA a cerut înlocuirea controlului judiciar cu arestarea sa preventivă.

Constantinescu a fost preluat de jandarmi vineri după-amiază din Spitalul Județean de Urgență Constanța, în baza unui mandat, fiind adus cu ambulanța la Curtea de Apel pentru a fi prezent la judecarea cererii de arestare.

Acesta a acuzat că „este un abuz făcut de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa. Bodean de la DNA este Zoro de Dobrogea. Totul este un abuz al DNA Constanţa”.

În octombrie 2015, Constantinescu a fost condamnat în primă instanță de Tribunalul Constanţa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz în serviciu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.