Nicușor Constantinescu: Și mie, și lui Mazăre ni s-a propus să trecem la UNPR

Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a declarat, vineri, că atât el, cât și fostul primar al Constanței Radu Mazăre au fost curtați de liderul UNPR, Gabriel Oprea, pentru a intra în acest partid. Potrivit lui Nicușor Constantinescu, Oprea le-ar fi spus că dacă trec la UNPR nu mai au „nicio problemă”.

Întrebat de Agerpres dacă propunerea respectivă le-a fost făcută înaintea apariției problemelor pe care cei doi le au cu justiția, Constantinescu a răspuns că „intermediar”.

„Păi, mă vor cei de la UNPR, dar nu merg eu acolo. (…) Bineînțeles că mi s-a propus, și mie și lui Mazăre mi s-a propus. (…) Da, de Oprea. (…) A zis ‘treceți și nu mai aveți nicio problemă’... Întrebați-l și pe Mazăre”, a afirmat Nicușor Constantinescu la finalul unei conferințe de presă.
Referitor la suspendarea sa din calitatea de membru PSD până la întrunirea Consiliului Județean al partidului, suspendare anunțată vineri de Victor Ponta, Constantinescu a declarat că acesta a luat respectiva decizie pentru că, „probabil a fost, în presiunea moțiunii, șantajat de parteneri de Coaliție,… de UNPR”.

Întrebat de ce ar recurge UNPR la un astfel de posibil șantaj, Nicușor Constantinescu a afirmat: „Ca să câștige electoral municipiul și județul Constanța, să câștige Primăria și Consiliul Județean”.

„Ce face UNPR, că vor ei să câștige municipiul și județul Constanța e problema și dorința lor. Ei singuri pe liste nu vor câștiga niciodată mai mult de 2%. Dar, acum văd că este partidul căruia nu i se întâmplă nimic. Cine este în UNPR nu mai este anchetat de binomul DNA-SRI, asta constat”, a declarat președintele suspendat al CJ Constanța.

El a făcut aprecieri și la adresa lui Sebastian Ghiță.

„Văd că și domnul Ghiță s-a înscris la acest partid (n.r. — UNPR), Ghiță Sebastian care învăța organizațiile cum să facă alegeri din birou, pe internet și care a luat baza de date a organizațiilor PSD și a făcut un partid nou, de care nici n-ați auzit”, a spus Nicușor Constantinescu.

Despre suspendarea sa din PSD, Constantinescu a afirmat că speră ca ea să fie ridicată și să își poată desfășura în continuare activitatea în PSD.

„Voi merge în Consiliul Județean al PSD, voi proba tot ceea ce am spus și sper să-mi dea dreptate și să continuăm împreună, într-o echipă unită, viața organizației județene PSD”, a mai spus Constantinescu.

Acesta a făcut, totodată, apelul de a fi sprijinit de social-democrații județeni, pentru că intenționează să candideze la șefia PSD Constanța.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.