Nicuşor Dan, numit primar general al Capitalei!

În lipsa realizărilor din Consiliul General al Capitalei, Nicuşor Dan, preşedintele partidului fără ideologie şi fără structuri teritoriale, USR, se bagă în seamă cu declaraţii politice. Nicuşor Dan, preşedintele partidului de centrul Bucureştilor, îl contrazice pe copreşedintele PNL Vasile Blaga, care a spus că vremea tehnocraţilor a trecut. În opinia domnului Dan, România ar trebui să fie condusă în continuare de tehnocraţi, pentru că „Guvernul Cioloş nu e perfect, dar a început cu adevărat reforma administraţiei, a dat sens consultării publice, a adus profesionişti în fruntea şi în interiorul ministerelor”. Să mă scuze Nicuşor Dan, dar în administraţie nu s-a făcut nici o reformă. În ceea ce priveşte consultările publice, acestea sunt organizate pentru că legea obligă ministerele să facă aşa ceva, însă deciziile sunt luate cu ignorarea dorinţelor diferitelor categorii socio-profesionale, la fel cum se întâmpla şi pe vremea guvernelor politice. Şi la ce profesionişti se referă domnul Dan, în condiţiile în care lucrurile în unele domenii merg mai prost decât pe vremea când de acestea răspundeau activiştii politici? Totuşi, dacă partidele sunt atât de toxice, atunci de ce tehnocratul Nicuşor Dan şi-a dat ONG-ul de trei ori peste cap, transformându-l într-o formaţiune politică?

În lipsa realizărilor din Consiliul General al Capitalei, Nicuşor Dan, preşedintele partidului fără ideologie şi fără structuri teritoriale, îi invită pe tehnocraţi să se înscrie în USR: „Am afirmat că mulţi dintre miniştrii cabinetului Cioloş, însuşi premierul, se potrivesc profilului de membru USR. Dacă vechile partide nu-i vor, mulţi cetăţeni îşi doresc în continuare o guvernare tehnocrată pe care USR o va sprijini”. Păi, dacă tehnocraţii se înscriu într-un partid, aceştia nu vor mai fi tehnocraţi şi, deci, nu vor mai putea face parte din viitorul guvern tehnocrat la care visează Nicuşor Dan, liderul partidului de centrul Bucureştilor. Bine, că nici acum tehnocraţii nu-s chiar tehnocraţi, unii dintre ei având strânse legături cu PSD-ul, dar mai ales cu PNL-ul, singurul lucru care le lipseşte fiind carnetul de membru de partid. Şi încă ceva. De unde a scos-o Nicuşor Dan pe asta cu tehnocraţii care sunt doriţi de „mulţi cetăţeni”, în condiţiile în care mai toţi miniştri au doar câteva procente în sondajele de opinie?

În lipsa realizărilor din Consiliul General al Capitalei, Nicuşor Dan, preşedintele partidului fără ideologie şi fără structuri teritoriale, solicită introducerea unei democraţii de faţadă. Adică, mergem şi votăm, dar votăm degeaba, pentru că Ţara este dată pe mâna unora care sunt numiţi de nu se ştie cine pe nu se ştie ce criterii.

Lui Nicuşor Dan probabil că i-ar conveni să-l numească cineva la conducerea Primăriei Capitalei, iar acel cineva să o pună şi pe Clotilde Armand la şefia Primăriei Sectorului 1. Iar dacă pentru asta Nicuşor Dan ar trebui să fie tehnocrat, acesta şi-ar da imediat USR-ul de trei ori peste cap, transformându-l în ONG-ul de altădată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.