Nicușor Dan o ține pe-a lui

Fostul preşedinte al USR Nicuşor Dan a declarat, luni, la Parlament că nu va reveni într-un partid care „se pozitionează altfel decât în campania electorală”, precizând că în cazul în care partidul reconsideră şi spune că pe iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei nu are o poziţie unitară, atunci revine în formaţiunea politică.

„Nu mă întorc într-un partid care se poziţionează altfel decât am vorbit în campania electorală (…) Mă voi întoarce în USR atunci când convingerile mele sunt aceleaşi cu ale partidului. (…) Dacă la un moment dat partidul reconsideră şi spune că pe această chestiune nu are o poziţie unitară, atunci da, revin în partid. În acest moment, sunt în afara USR”, a spus Dan.

El a precizat că rămâne parlamentar şi că va colabora cu oricine.

„Probabil că voi colabora ca parlamentar afiliat”, a mai spus Nicuşor Dan.

USR a decis că trebuie să aibă o poziție ca partid pe tema referendumului inițiat de Coaliția pentru Familie, 82,5% dintre membri hotărând că formațiunea trebuie să se poziționeze împotriva referendumului acestei Coaliții.

Preşedintele interimar al USR, Elek Levente, a făcut, luni, un apel către Nicuşor Dan să revină în formaţiunea politică, afirmând că, în opinia sa, el este „cea mai importantă persoană din partid” şi că nu vrea să se gândească la varianta în care mai mulţi membri ai USR ar putea să plece, urmându-l pe fostul lider.

„Acest referendum a fost un exerciţiu democratic. (…) După părerea noastră, din acest exerciţiu democratic Uniunea Salvaţi România iese mai întărită, mai puternică. Trebuie să fim conştienţi cu toţii că nu există, în urma acestui exerciţiu, învinşi şi învingători. A fost doar un exerciţiu democratic, după care trebuie să ne aşezăm toţi la aceeaşi masă şi să continuăm ce am început anul trecut. După această conferinţă, Biroul Naţional al partidului se va reuni într-o şedinţă extraordinară pentru a lua deciziile care se impun”, a spus preşedintele interimar la USR.

Elek Levente a afirmat că face un ape către Nicuşor Dan să revină în partid, precizând că, în opinia sa, acesta este „cea mai importantă persoană din partid”.

„Eu am încercat să iau legătura azi dimineaţă cu el (Nicuşor Dan – n.r.). Probabil a stat noaptea la întrebări şi la ora asta încă nu răspunde, dar cu siguranţă după întâlnirea asta vom discuta. (…) Eu i-aş face un apel să revină în partid. (…) Din punctul meu de vedere, Nicuşor Dan este cea mai importantă persoană din partid şi locul lui este alături de noi”, a spus Levente.

Solicitat să răspundă dacă în cazul în care fostul lider al USR nu vrea să revină în partid e posibil ca şi alţi membri să părăsească formaţiunea politică, Levente a spus că nici nu vrea să se gândească la acest lucru.

„Sunt convins că toţi colegii au înţeles că e un exerciţiu democratic şi am vrut să ştim exact ce vrea partidul. Trebuie să mergem înainte, indiferent dacă ne convine sau nu”, a spus liderul interimar al USR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.