Nicușor Dan se plânge de numărul de semnături

Nicușor Dan a anunțat că USR, formațiunea sa, nu a reuşit să strângă decât 20.000 de semnături până acum, din cele 200.000 necesare.

„Numărul de 200 de mii de semnături este uriaş şi împiedică accesul noilor veniţi. A trecut cam o treime din perioada de strângere de semnături, deci ar trebui să fim pe la 60-70 de mii, suntem abia pe la 20 de mii, deci situaţia este pentru noi la limită în momentul ăsta”, a declara Dan luni la RFI.

Liderul USR a precizat că primul cort al partidului său în Bucureşti va fi instalat astăzi: „În ceea ce priveşte amplasarea de corturi, situaţia este diversă, în funcţie de localitate. În Bucureşti am făcut o cerere exact acum o lună, pe 26 august, ea nu a fost încă soluţionată, nici pozitiv, nici negativ şi noi considerăm că intră în vigoare legea aprobării tacite şi azi vom începe să montăm corturi, primul dintre ele la ora 12 la Piaţa Universităţii. În Braşov, am făcut cererea la început de septembrie, ea ni s-a aprobat de la 1 octombrie, nu ştim de ce. În Timişoara nu ni s-au aprobat corturi, ni s-au aprobat umbreluţe. În Brăila ni s-au cerut bani pe metru pătrat de suprafaţă ocupată. Putem să concluzionăm că primarii reprezentanţi ai partidelor tradiţionale nu văd cu ochi buni concurenţa pe care noii veniţi le-o fac. Dacă noi nu strângem 200 de mii de semnături, nu vom participa decât în judeţele în care am reuşit să strângem mai mult de 1% din numărul de locuitori din acele judeţe”.

Chestionat totodată când se va anunţa ce miniştri vor intra în USR, acesta a precizat: „Nu mai departe de perioada 20 octombrie, pentru că sunt oameni care în situaţia în care vor veni la noi, doresc să mai termine lucruri în ministerele în care activează. Noi discutăm în momentul de faţă cu cinci-şase miniştri. Probabil că un număr dintre ei vor veni pe listele noastre. Sunt miniştri care au performat, asta e ce pot să vă spun. Confirm că Cristian Ghinea este în lista celor cu care discutăm. Dragoş Pîslaru este un om pe care ni l-am dori”.

Dan afirmă că obiectivul USR este să obţină 10% din locurile din Parlament.

„Ţinta noastră este 10% din locurile din Parlament. Considerăm că este realist faţă de faptul că pe de o parte, suntem un grup de oameni noi, care n-au mai făcut politică, cu cariere în spate, cu o activitate care poate fi verificată, într-o competiţie cu partide nereformate, care şi-au dovedit şi corupţia şi incompetenţa. Pe de altă parte, lipsa de resurse care se traduce în imposibilitatea de a accesa mulţi oameni, care nu vor auzi de noi până la alegerile parlamentare ne face să ne oprim la numărul ăsta, 10%, pe care-l consider realist”, a declarat acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.