Ce nu a spus Nicușor Dan cu ocazia lansării USR

Fostul candidat la Primăria Capitalei Nicușor Dan a anunțat joi că Uniunea Salvați România a fost înregistrată în registrul partidelor politice, iar Uniunea Salvați Bucureștiul va deveni filiala București a formațiunii.

„Uniunea Salvați România este înscrisă în registrul partidelor politice. Există în mod oficial ca partid. Legea nu permite partide locale, partidele care nu candidează în 75 de localități sau la parlamentare vor fi radiate. Vom fi obligați să facem un congres de fuziune între noul partid – USR – și vechiul partid – USB. USB va deveni filiala București a USR. Acest congres va fi făcut la jumătatea lunii august”, a declarat Dan.

După alegerile locale, Nicușor Dan anunța că Uniunea Salvați Bucureștiul se transformă în partid și devine Uniunea Salvați România, urmând să candideze la alegerile parlamentare din toamnă.

Deși la conferința de presă de astăzi lângă el a fost Clotilde Armand, nici Nicușor Dan și nici Armand nu au vreo legătură oficială în acest moment cu noul partid. Conform datelor din registrul partidelor, până la primul Congres al Uniunii Salvaţi România, care va urma înregistrării partidului politic, organul executiv de conducere al Uniunii este Biroul Naţional, compus din trei membri fondatori ai USR: Loredana – Mirabela Grădinaru, Bogdan Grădinaru și Corina Claudia Stancu. Nicușor Dan a preferat să nu intre prea mult în amănuntele înregistrării oficiale a noului partid și deci astăzi nu a menționat cele trei nume. Ce nu a spus Nicușor Dan este că Mirabela Grădinaru este nimeni alta decât viitoarea sa soție și cea care i-a dăruit recent un copil. Iubita lui Dan este deci șefa USR, ea ocupând în prezent funcția de președinte al Biroului Național.

Uniunea Salvați România (USR) are rădăcini la Vaslui, a scris în urmă cu puțină vreme ziarul local Vremea Nouă. În spatele mișcării se află o vasluiancă. Nicușor Dan și Mihaela Grădinaru s-au cunoscut în 2005, într-un club din București. După 11 ani de iubire, cu foarte puțin timp înaintea alegerilor locale, s-a născut primul lor copil, o fetițã. În toamnã, dupã alegerile parlamentare își vor uni destinele.
Mirabela Grădinaru este manager la o mare companie auto din București. Însă, de origine este din Vaslui. Aici s-a născut, a copilărit, a studiat. “Ultima dată când am fost în Vaslui a fost de Crăciun. Ulterior, sarcina mea a evoluat și ne-a fost mai greu să venim. Dar mă leagă multe lucruri de Vaslui și vin cu drag ori de câte ori pot. De obicei, în vacanță și de sărbători. Mama mea locuiește acolo, bunicii mei la fel, rude, prieteni, amintiri, sediul central al partidului Uniunea Salvați România”, a spus Mirabela Grădinaru.

Certificatul de naștere al noului partid arată că Uniunea Salvați România are sediul central pe strada Muncii din Vaslui, la domiciliul Loredanei Mirabela Grădinaru. Motivul: cei doi locuiesc cu chirie în București, într-un apartament din Militari. “A fost nevoit să înfiinteze un alt partid, pentru a putea candida la alegerile parlamentare, pentru că nu putea să meargă la nivel de România cu partidul Uniunea Salvați Bucureștiul, partid local înființat pentru alegerile locale. Legal, nu putea să facă Nicușor Dan acest lucru, de aceea am ales ca noul partid să fie înființat pe numele meu. Era nevoie de o persoană de încredere, iar prima am fost eu”, a spus Mirabela Grădinaru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.