Nicuşor Dan: Nu văd la PNL și PSD voința de a schimba modul în care fac politică

Nu văd la PNL și PSD voința de a schimba modul în care fac politică, ci doar dorința de a colora niște poziții cu unii din societatea civilă ca să dea impresia că vor să facă o schimbare, a susținut Nicușor Dan, candidatul USB pentru Primăria Capitalei, la B1 TV.

Acesta a mai declarat că a avut discuții cu oameni din PNL, dar nu vrea să candideze din partea acestui partid.

”M-au contactat niște oameni din conducere (a PNL – n.r.), nu domnul Blaga sau doamna Gorghiu, luni, când domnul Ludovic Orban a anunțat că se retrage. A fost o discuție exploratorie, în care nu s-a făcut nicio ofertă. Eu am anunțat că voi candida în numele USB, cum am anunțat de la început. A fost dechiderea către o discuție viitoare care nu a mai avut loc. Am mai vorbit acum două-trei săptămâni, dar a fost ceva de curtoazie, cu altcineva din PNL”, a declarat Nicușor Dan.

Întrebat dacă mâine ar accepta propunerea de a candida din partea PNL pentru Primăria Capitalei, acesta a răspuns: ”Nu, bineînțeles. Problema nu e cine e mâine primar sau peste șase săptămâni, ci dacă putem schimba modul în care se face administrație în București”.

Nicușor Dan a acuzat principalele partide politice că pretind că susțin persoane din societatea civilă doar pentru a păcăli oamenii că au schimbat ceva.

”Nu văd la PNL și PSD voința de a schimba modul în care se face politică, ci doar dorința de a colora niște poziții cu unii din societatea civilă ca să dăm impresia că am schimbat ceva.

Eu cred că PNL e parte din sistemul care a eșuat. Ar fi putut sprijini o candidatură ca a mea fără condiții și să-și recunoască eșecul și ar fi câștigat aprecierea oamenilor.

Eu voi candida în numele USB. Pentru asta strângem semnături cu mare dificultate în ultimele patru săptămâni. O susținere a candidaturii mele ar fi un lucru bun, dar nu pot fi candidatul PNL”, a explicat acesta.

Dan i-a mai acuzat pe liberali că, după plecarea lui Oprescu, nu au făcut decât să continue politica aceastuia și a mai susținut că în București există un fel de înțelegere între PNL și PSD.

”PNL guvernează Bucureștiul în ultimele șase luni. A aprobat bugetul lăsat de Oprescu, același 60 de milioane de euro s-au dus către panseluțe, au dat avize ilegale. La niciuna din Primăriile unde PSD are primar nu există o opoziție din partea PNL.

Ce Opoziție au Onțanu, Negoiță? Sunt ședințe în Consiliul Local în care se dă vot în unanimitate. O ședință la Consiliul Local în Sectorul 3 se termină în 30 de minute. Sunt rețele care fură banii publici. Consilierii sunt cel mai puțin importanți. Ei doar primesc prin telefon cum să voteze”, a mai susținut Nicușor Dan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.