Ninsoare și lapoviță în mai multe județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare meteo potrivit căreia de sâmbătă, ora 16.00, până duminică, la ora 12.00, vor fi precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului. Avertizarea vizează sudul și sud-estul țării, dar și crestele montane.

În sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 60-70 de kilometri pe oră.

Capitala şi judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Giurgiu şi Teleorman sunt de vineri sub avertizare cod galben de vânt. Potrivit avertizării nowcasting, prelungită de meteorologi până sâmbătă, la ora 14.00, vântul depăşeşte la rafală viteze de 55-65 de kilometri pe oră şi, izolat, 75 de kilometri pe oră. Şi zone extinse din Dobrogea sunt sub avertizare nowcasting cod galben de vânt puternic, până la ora 16.00.

În Capitală, până sâmbătă dimineață, peste 30 de copaci au căzut pe carosabil sau pe maşini, 14 autoturisme au fost avariate, mai multe panouri publicitare au fost răsturnate şi în unele zone s-au desprins elemente de pe faţadele clădiri, din cauza vântului puternic.

Ion Sandu, directorul ANM, a avertizat în şedinţa Comandamentului de Urgenţă că în zilele următoare se vor înregistra temperaturi mai mici decât cele obişnuite pentru această perioadă.

„Până la jumătatea săptămânii viitoare temperaturile sunt destul de scăzute în comparație cu normele climatologice. Am să dau un exemplu, la Rădăuți joi dimineață erau 10 grade în timpul nopții și duminică dimineață vom avea minus zece grade. Prin urmare o scădere de 20 de grade”, a precizat Ion Sandu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.