Nivelul la care se menține Euro pentru a treia zi la rând

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,5870 lei/euro, aproape nemişcat faţă de nivelul precedent şi nou nivel maxim din 22 iunie, în condiţiile în care cotaţiile s-au stabilizat pentru a treia zi la rând, după o perioadă în care aversiunea la risc a investitorilor şi conjunctura internă au afectat leul, spun analiştii.

Joi, BNR a afişat un curs de 4,5869 lei/euro, nivel aproape identic cu cel de miercuri.

Leul a fost afectat în prima parte a săptămânii de înrăutăţirea percepţiei investitorilor şi analiştilor în legătură cu perspectivele economice ale României, dar şi de aversiunea la risc a investitorilor, care a afectat şi alte monede din regiune.

Analiştii estimează că, deocamdată, deprecierea leului s-a oprit.

„Chiar dacă această aversiune faţă de risc s-ar extinde, nu credem că EUR/RON ar avea prea mult loc în sus, deci astăzi s-ar putea tranzacţiona lateral. Continuăm să vedem perechea coborând cândva în viitor”, arată un raport al ING Bank, publicat vineri.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,0365 lei la 4,0170 lei.

Totodată, cursul francului elveţian a scăzut de la 4,1857 lei până la 4,1776 lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.