Noi amănunte despre crima din portbagaj

Asasinarea sirianului găsit mort în portbagajul unei mașini a fost plănuită de soţia lui şi de amantul acesteia cu două săptămâni înainte, timp în care, până să decidă să-i pună somnifere în mâncare, cei doi au luat în calcul să-l otrăvească cu sodă caustică sau să-l omoare în bătaie, potrivit unor surse judiciare, transmite Mediafax în pagina electronică.

Sursele citate au declarat, pentru Mediafax, că Haj Saleh Moustafa şi Maria Andreea Pătraşcu s-au căsătorit în 1996, dar mariajul lor a fost, încă de la început, unul şubred, măcinat de neînţelegeri, generate de presupuse infidelităţi ale sirianului. La sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, femeia l-ar fi cunoscut, prin intermediul unei reţele de socializare, pe Alfons Gabriel Arhire, iar cei doi ar fi început o relaţie amoroasă. Ulterior, la începutul lunii decembrie a anului trecut, femeia ar fi descoperit, în telefonul soţului său, mai multe mesaje pe care acesta le schimbase cu o femeie „Karina”, despre care a dedus că ar fi o amantă pe care bărbatul o avea la Constanţa. Cei doi ar fi discutat despre ea în termeni jignitori, motiv pentru care Andreea Pătraşcu l-ar fi sunat pe amant şi i-ar fi spus ce scria în mesaje.

Alfons Gabriel Arhire i-ar fi spus amantei sale că sirianul trebuie omorât neapărat, iar de atunci cei doi au început să pună la punct planul crimei. Aceştia s-ar fi gândit iniţial să-l otrăvească pe sirian cu sodă caustică sau să-l omoare în bătaie, însă în cele din urmă ar fi stabilit că cea mai bună variantă ar fi să-l adoarmă, iar apoi să-l asfixieze, au precizat sursele citate. În 13 decembrie 2014, femeia a ieşit în parc împreună cu soţul său şi cu copilul lor de nouă ani. Când au revenit acasă, femeia a pus masa, după care i-a făcut sirianului un ceai, în care i-ar fi pus mai multe somnifere. După ce bărbatul a adormit, Andreea Pătraşcu şi-ar fi sunat amantul, care i-a recomandat să-l sufoce cu perna. Aceasta i-a răspuns că nu poate şi l-a sunat din nou, de dimineaţă, comunicându-i faptul că sirianul nu s-a trezit. Ulterior, aceasta a dus copilul la mama ei şi l-a chemat pe Arhire, care a luat o pernă şi l-a asfixiat pe sirian, au arătat sursele apropiate anchetei.

Procurorii au mai stabilit că, în 14 decembrie, femeia şi amantul ei ar fi băgat cadavrul într-un sac, iar apoi într-un geamantan tip troler, iar pentru a nu lăsa amprente, au purtat mănuşi.

„În seara de 13.12.2014, în timp ce se afla în imobilul de domiciliu, inculpata Pătraşcu Maria Andreea i-a dat victimei H.S.M., soţul său, produse medicamentoase cu efect tranchilizant, pe care le-a introdus, fără cunoştinţa victimei, în alimentele consumate de către aceasta la masa de seară, după care, în dimineaţa zilei de 14.12.2014, împreună cu inculpatul Arhire Alfons Gabriel, profitând de starea de neputinţă de a se apăra în care se afla victima, a exercitat acte de violenţă asupra acesteia, care au condus la deces. După comiterea faptei, cei doi inculpaţi au abandonat cadavrul victimei într-un troler din portbagajul unui autoturism marca Opel Vectra, pe care l-au parcat în Bucureşti, şos. Pantelimon, Sector 2”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.