Noi atacuri cu bombe în Thailanda

Mai multe explozii au avut loc joi seara și vineri dimineața în Thailanda, în special în stațiunea balneară turistică Hua Hin.

Update: Poliția thailandeză a anunțat vineri că pista privind un sabotaj local menit să destabilizeze țara este privilegiată celei privind un act de terorism internațional.

„Acesta nu este un atac terorist. Este doar sabotaj local”, menit să „semene haos”, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al poliției locale, Piyapan Pingmuang, în timpul unei conferințe de presă la Bangkok, potrivit Agerpres.

El a exclus că la originea acestor explozii să fi stat separatiștii musulmani din sudul extrem al țării.

Potrivit unui nou bilanț comunicat de autorități, vineri dimineaţă, cel puțin patru persoane au murit, iar alte câteva zeci au fost rănite, între care nouă turiști străini.

Potrivit autorităţilor, ultimele două victime şi-au pierdut viaţa într-o explozie dublă care s-a produs vineri dimineața, una la Hua Hin, cealaltă în orașul Surat Thani, 400 km mai la sud.

La Surat Thani, „bomba a ucis o angajată municipală”, a explicat pentru AFP guvernatorul provinciei, estimând că atacul ar avea legătură cu cele din Hua Hin.

Primele două bombe explodaseră joi în stațiunea turistică situată la 200 km sud de capitala Bangkok, la un interval de 30 de minute și la o distanță de 50 de metri una de alta, într-o zonă apropiată de plajă, unde se află numeroase baruri și restaurante. Una dintre ele a ucis o femeie și a rănit 20 de persoane.

Bombele au fost ascunse în ghivece de flori și au fost detonate cu ajutorul unor telefoane mobile, a precizat poliția.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.