Noi atacuri în Suedia

UPDATE O persoană a murit şi alte trei au fost înjunghiate într-o confruntare care a izbucnit în faţa unui centru pentru imigranţi din estul Suediei, conform AP.

S-a întâmplat sâmbătă seară, în faţa centrului pentru imigranţi din localitatea Ljusne, în apropiere de oraşul Soderhamn, situat la 240 de kilometri de Stockholm.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Soderhamn, Christer Nordstrom, a anunţat duminică arestarea unui bărbat de 20 de ani.

Conform oficialului, aproximativ 15 bărbaţi au fost implicaţi în confruntare.

Niciun angajat al centrului nu a fost rănit.

Este cel de-al doilea incident de acest tip în mai puţin de o lună după ce o angajată a unui centru pentru refugiaţi minori a fost înjunghiată mortal de un adolescent imigrant.

Un alt incident fără legătură cu primul a avut loc la o adunare prokurdă.

Un bărbat a fost grav rănit în apropierea unui adunări prokurde care a avut loc la marginea capitalei suedeze Stockholm, transmite AFP.

„Victima, care se afla la fața locului pentru a participa la adunare, a fost rănită de gloanțe”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției, Ewa Nilsson. Persoana împușcată se află într-o stare critică, a precizat Nilsson.

Conform presei locale, victima se afla într-un microbuz acoperit de drapele kurde și care urma manifestanții.

Agresorul a fugit cu mașina.

Organizatorii demonstraţiei acuză că atacul de sâmbătă a fost comis dintr-un „motiv politic”.

„Este un atac direct asupra manifestanţilor, asupra kurzilor”, a declarat un reprezentant al organizatorilor.

Suedia este una dintre țările preferate de refugiații sosiți în Europa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.