×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 19 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:34
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Orăștie
Noi detalii despre incendiul uriaș

La ora 10.00, miercuri dimineață incendiul de la fabrica din Orăștie era stins aproape în totalitate. „Efectivele sporite din județul Hunedoara și echipajele sosite în sprijin din județele Alba, Gorj, Sibiu și Timiș, însumând peste 50 de pompieri, au acționat în forță, pe tot parcursul nopții, pentru limitarea incendiului izbucnit la fabrica de uleiuri esențiale din Orăștie. După 12 ore de acțiune pompierii au reușit cu spumogenul dispersat cu tunurile aflate în dotarea a 12 autospeciale să reducă suprafața de ardere de la 5.000 metri patrați la aproximativ 100 mp. Eforturile susținute ale pompierilor au dus la reducerea ariei afectată de incendiu și stoparea propagării arderii la alte obiective de pe platforma industrială. De asemenea, volumul cantității de fum evacuat în atmosferă a fost mult diminuat. În cursul zilei, comisia de cercetare a cauzei de incendiu se va deplasa la locul dezvoltării acestuia și va strânge probe pentru determinarea condițiilor care au generat această ardere. În perioada următoare se va face o evaluare a impactului pe care incendiul l-a avut asupra factorilor de mediu urmând a se lua măsuri în consecință.

Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara a amplasat un echipament fix în vederea monitorizării calității aerului. Operațiunea se va realiza din oră în oră, monitorizarea urmând să continue timp de o săptămână și după lichidarea incendiului.
Recomandăm în continuare populației din Orăștie să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă ușile și ferestrele pentru evitarea pătrunderii fumului, să părăseasă zona de manifestare a incendiului și să indentifice locuri sigure și aerisite”, a declarat reprezentantul de presă al ISU Hunedoara.

Orăștieni nu sunt panicați, viața urbei își urmează cursul
Într-un comunicat de presă edili municipiului arată că: „În urma consultărilor purtate în Comitetul Local pentru Situații de Urgență cu toți factorii decidenți, s-a hotărât ca astăzi, 13 septembrie 2017, cursurile unităților de învățământ preșcolare, primare, gimnaziale și liceale din Municipiul Orăștie să se desfășoare normal. Pentru eventuale situații excepționale vom reveni cu detalii.”

Dan OrghiciPublicat Miercuri, 13 septembrie 2017
1063
 | 0
 | 3
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
viki
+4
La noi indiferent la ce se da foc ,nu exista poluare ,totul este in limite normale iar populatia este ignoranta. A trecut destul timp si Agentia de protectia mediului nu spune ce produse au luat foc si ce compusi s-au format prin ardere ,daca sunt cancerigeni sau nu.Nici presa nu solicita un comunicat din partea Agentiei de mediu[Garda de mediu nu are aparatura ,decat ce vad ,iar mirosul nu-l pot pune la dosar]Garda de mediu trebuie desfiintata ,nu are nici un rost daca nu are nici un aparat de masurare a poluarii.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
anado tauriga
0
o perioadă, orăştienii n-o s-o mai ia pe ulei...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Obuz
0
Mergea ca focu si "...despre uriasul incendiu"!Asa titlul are topica limbii maghiare,dar fie,zona e un spatiu de multiculturalitate...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Asociația Magistraților pune tunurile pe CSM
Publicat acum 23 ore şi 58 minute
Vinovatul de serviciu - Generalul Iulian Vlad
Publicat acum 7 ore şi 3 minute
Tarom, captivă grupurilor de interese
Publicat acum 10 ore şi 23 minute
De ce crede Rusia că americanii nu vor ataca
Publicat acum 3 ore şi 26 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 9 ore şi 54 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 31 minute