Noi detalii în Dosarul Kovesi – Antena 3

Curtea de Apel Ploiești a constatat, marți, cu majoritate, imposibilitatea revenirii la stadiul procesual prevăzut de articolul 390 Cod procedură civilă în dosarul în care procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 și mai mulți jurnaliști, potrivit Agerpres.

Pârâții, respectiv Antena 3 și jurnaliștii vizați în dosar, cer din nou strămutarea procesului, o solicitare formulată în acest sens fiind înregistrată la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

La termenul de marți de la Curtea de Apel Ploiești s-au prezentat avocata șefei DNA și avocatul care reprezintă Antena 3 și pe jurnaliștii Mihai Gâdea, Bianca Grigore, Radu Tudor și Mugur Ciuvică, judecata făcându-se prin complet de divergență în condițiile în care, la termenul precedent, instanța a constatat existența divergenței între membrii completului de judecată cu privire la chestiunea litigioasă a posibilității revenirii la stadiul procesual anterior deschiderii dezbaterilor asupra fondului, respectiv cel prevăzut de articolul 390 Cod procedură civilă.

Avocatul Antena 3 și al jurnaliștilor Mihai Gâdea, Bianca Grigore, Radu Tudor și Mugur Ciuvică a explicat că strămutarea este solicitată pe motiv că, din punctul de vedere al pârâților, judecata se află în stadiul procesual prevăzut de articolul 390 Cod procedură civilă.

Următorul termen în dosarul de la Curtea de Apel Ploiești va avea loc în data de 3 mai.

ÎCCJ a dispus, pe 18 ianuarie, strămutarea procesului de la Curtea de Apel Pitești la Curtea de Apel Ploiești, după ce a admis o cerere formulată de Radu Tudor, Bianca Grigore, Răzvan Savaliuc, Mugur Ciuvică, Mihai Gâdea și SC Antena 3 SA.

De asemenea, judecătorii de la Secția I civilă a ÎCCJ au anulat actele de procedură îndeplinite în acest dosar de Curtea de Apel Pitești privind încuviințarea și/sau respingerea probelor. Totodată, a fost anulată și încheierea din 11 ianuarie 2017, prin care CA Pitești rămăsese în pronunțare în acest dosar.

Este pentru a doua oară când acest proces este mutat la altă instanță.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.