Noi evacuări, în urma incendiilor devastatoare din Canada

Incendiile care au făcut ravagii în centrul provinciei British Columbia (vestul Canadei) au condus la noi evacuări în acest weekend, aducând la 37.000 numărul persoanelor evacuate de când a început această situație de criză, în urmă cu peste o săptămână, informează AFP.

Autoritățile au luat noi măsuri de evacuare — așa cum s-a întâmplat în localitatea Williams Lake, care numără aproximativ 11.000 de locuitori.

Ordinele de evacuare au vizat 24.000 de rezidenți ai regiunii, potrivit postului public CBC. Persoanele evacuate au fost repartizate în principal în orașul Kamloops, la sud de Williams Lake.

Ministrul transporturilor la nivel de provincie, Todd Stone, a estimat la 36.000 — 37.000 numărul persoanelor nevoite să își părăsească casele din momentul în care provincia a declarat stare de urgență, la 7 iulie, din cauza numeroaselor incendii, provocate de căldură și de vremea uscată.

Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale, circa 162 de incendii erau încă active duminică, din care cincisprezece amenințau comunitățile locale. Aproximativ 3.000 de pompieri, dintre care 415 din alte provincii, au fost implicați în operațiunile de stingere a incendiilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.