Noi informații despre teroriștii identificați de la Bruxelles

Presupușii autori ai atacurilor teroriste din Bruxelles au fost identificaţi. Este vorba despre frații El Bakraoui, doi cetățeni belgieni. Al treilea suspect ar fi Najim Laachraoui, cunoscut sub identitatea falsă de Soufiane Kayal, a transmis presa locală.

Update 14.39 Khalid El Bakraoui a fost identificat după amprente ca autorul atacului de la stația de metrou Maelbeek din Bruxelles, iar fratele său Ibrahim a fost identificat ca unul dintre autorii atentatelor de la aeroportul Zaventem, a declarat miercuri procurorul general al Belgiei, Frédéric Van Leeuw, transmite AFP.

Alături de Ibrahim El-Bakraoui, în comiterea atentatului de la aeroport a mai fost implicat un al doilea kamikaze „încă neidentificat”.

Ibrahim El Bakraoui, unul dintre cei doi fraţi care au participat la atacurile teroriste de marţi de la Bruxelles, a scris un testament, a anunțat procurorul federal belgian Frederic Van Leeuw.

El Bakraoui a scris că „se grăbea, nu ştia ce să facă, era căutat peste tot, nu mai era în siguranţă şi că (…) riscă să ajungă într-o celulă (de închisoare)”, a declarat procurorul.

Update 13.33: Alarmă falsă. Bărbatul reținut nu este Najim Laachraoui, cel de-al treilea al treilea presupus suspect din atentatele din Bruxelles, transmite ziarul La Derniere Heure.

Update: Najim Laachraoui a fost arestat miercuri dimineață în capitala belgiană, în cartierul Anderlecht, a anunțat anterior publicația belgiană La Derniere Heure, citată de Reuters. Informația nu a fost deocamdată confirmată de Parchetul federal belgian.

Najim Laachraoui

Frații El Bakraoui sunt doi bruxellezi care se află printre presupușii autori ai atentatului comis marți la aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem, a transmis postul radio și televiziune belgian de limbă franceză RTBF.

Frații El Bakraoui

Cel de-al treilea suspect de la aeroportul Zaventem, Najim Laachraoui, 25 de ani, a fost implicat atât în explozia de la aeroportul din Bruxelles, cât și în atentatele din Paris, scrie express.co.uk.

Parchetul federal belgian a anunțat luni că unul dintre complicii comandourilor care au comis atentatele de la Paris, cunoscut sub identitatea falsă de Soufiane Kayal, a fost identificat ca fiind Najim Laachraoui. Există speculații potrivit cărora acesta ar fi făcut centurile explozibile folosite la Paris.

Frații Khalid și Brahim El Bakraoui erau cunoscuți de poliția din Bruxelles pentru furturi și tâlhării, dar nu și pentru acte legate de terorism.

Unul dintre cei doi frați, Khalid, închiriase sub o identitate falsă o locuință în Rue du Dries nr.60, în cartierul bruxellez Forest, unde marțea trecută a avut loc un incident armat în timpul unei operațiuni a poliției belgiene.

Atentatele comise marți dimineață aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem și stația de metrou Maelbeek din capitala belgiană s-au soldat cu cel puțin 31 de morți și 270 de răniți, potrivit ultimului bilanț.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.