Noi membri în comisiile de control SIE și SRI

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat, miercuri, numirea deputatului Dorel GCăprar (PSD) și a senatorului Dorin Valeriu Bădulescu (PMP) în Comisia de control a SIE, precum și a deputatului Daniel Lucian Stanciu-Viziteu (USR) în Comisia de control a SRI.

În cazul lui Dorel Căprar au fost înregistrate 343 voturi pentru și 15 voturi contra, la Dorin Valeriu Bădulescu — 337 voturi pentru, 21 voturi contra, iar Lucian Daniel Stanciu-Viziteu a obținut 349 voturi pentru și 12 voturi contra, transmite Agerpres.

Cei trei parlamentari au depus apoi jurământul.

Decizia numirii parlamentarilor Dorel Căprar și Dorin Bădulescu în comisia de control SIE a fost luată în urma adoptării de către Parlament a propunerii legislative prin care s-a majorat de la cinci la șapte numărul de membri ai acestei comisii. Modificarea a fost operată pentru a se asigura participarea la procesul decizional a tuturor grupurilor parlamentare.

Deputatul USR Daniel Lucian Stanciu-Viziteu a fost numit membru al comisiei comune permanente pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI pe locul lăsat vacant în urma demisiei din Camera Deputaților a lui Manuel Costescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.