Noi raiduri nocturne ale Rusiei la Raqa

În noaptea de vineri spre sâmbătă, Rusia a lansat noi raiduri asupra pozițiilor grupării jihadiste Statul Islamic în zona orașului sirian Raqa, fief al organizației teroriste în nord-estul Siriei, a anunțat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit Agerpres.

‘Mai multe atacuri ruse au vizat poziții ale Statului Islamic la vest de Raqa și au fost auzite explozii până în oraș’, a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, citat de AFP.

Statul Islamic controlează în întregime provincia Raqa, fiind principalul său bastion din anul 2013.

Aviația rusă a lansat miercuri primele sale atacuri aeriene împotriva pozițiilor Statului Islamic din Siria, după ce Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului federal rus) a aprobat cererea președintelui Vladimir Putin privind utilizarea forțelor ruse în sprijinul armatei siriene care luptă împotriva jihadiștilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.