Noi tensiuni între Rusia și Turcia la Conferința de la Paris

Președintele rus Vladimir Putin a refuzat, luni, să se întâlnească cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan, la summit-ul pe teme climatice de la Paris, în ciuda insistențelor președintelui Turciei, țară vizată de o serie de măsuri de retorsiune economică impuse de Moscova, după doborârea unui bombardier rus de către aviația militară turcă, marți, la frontiera siriană, relatează AFP citată de HotNews.ro.

Ankara a refuzat să prezinte scuze Rusiei dupa doborârea avionului, susținând că avea dreptul legitim sa isi protejeze spatiul aerian.

Conferinta ONU pe teme climatice (COP21) a inceput luni la Paris, 150 de lideri din intreaga lume incercand sa ajunga, pana pe 11 decembrie, la un acord major in privinta stoparii incalzirii globale. Statele Unite, Franta si alte 18 tari s-au angajat sa isi dubleze investitiile in asa-numita „energie curata”, a anuntat Casa Alba, inaintea deschiderii summit-ului de la Paris. Conferinta a fost precedata de manifestatii in marile orase ale lumii, menite sa puna presiune pe liderii mondiali sa se uneasca in lupta impotriva incalzirii globale. La Paris au avut loc duminica ciocniri violente intre activisti de mediu si fortele de ordine, in urma carora 208 manifestanti au fost arestati.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.