Noi tensiuni Rusia – SUA

Armata ucraineană a anunțat vineri că aproape 300 de militari americani au sosit în Ucraina pentru instruirea soldaților din această țară.

Militarii americani au sosit pe aeroportul din Lvov (vest) și vor instrui 900 de soldați din Garda Națională ucraineană, subordonată Ministerului de Interne și formată în special din voluntari ce au făcut parte din forțele de autoapărare ale Maidanului.

În replică, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici, citat într-un comunicat, a afirmat vineri că prezenţa unor militari americani în Ucraina „nu va aduce pace” acestui stat.

„Informaţia privind mobilizarea – la Centrul de antrenament Iavorovskii din regiunea Liov (vestul Ucrainei) – a 290 de militari din cadrul Brigăzii 173 Aeropurtate a Forţelor Terestre ale Statelor Unite, instalate în Italia, ne îngrijorează în mod serios”, a spus Aleksandr Lukaşevici.

„Paraşutiştii americani, împreună cu colegii lor britanici, prezenţi deja în Ucraina, şi instructorii canadieni, care sunt pe cale să ajungă, urmează să-i antreneze pe luptătorii din cadrul aşa-numitei Gărzi Naţionale. Aceste acţiuni ale Statelor Unite încalcă în mod direct înţelegerile convenite pe 12 februarie la Minsk”, a acuzat el.

„Este evident că prezenţa unor militari americani în teritoriul ucrainean nu va aduce pace” în estul Ucrainei, a mai spus oficialul rus.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.