Noi victime în estul Ucrainei

Doisprezece oameni, între care șapte civili, au fost uciși în ultimele 24 de ore în luptele dintre armata ucraineană și separatiștii proruși în estul Ucrainei, transmite AFP.

La Donețk, șapte civili au fost uciși și alți 23 răniți în noaptea de joi spre vineri, a anunțat primăria orașului.

Armata ucraineană a anunțat, totodată, că cinci soldați au fost uciși și 23 răniți în confruntări, soldate cu peste 5.000 de morți în peste nouă luni de la începutul conflictului din estul Ucrainei.

Luptele au devenit din ce în ce mai violente între armata ucraineană și separatiști la Debalțevo, o localitate strategică ce leagă cele două „capitale” separatiste — Lugansk și Donețk.

Kievul a declarat vineri că deține în continuare controlul asupra acestui oraș cu 25.000 de locuitori, dar mii de soldați ucraineni, care se poziționează aici, sunt amenințați cu încercuirea în fața asaltului rebelilor proruși.

„Vreau să mă adresez tuturor militarilor ucraineni: depuneți armele și plecați! Aveți o șansă de a vă salva viețile și de a pleca”, a declarat vineri dimineață la un post de televziune rus „președintele” autoproclamatei republici populare Donețk (DNR), Aleksandr Zaharcenko.

Un „coridor umanitar” le-a fost oferit acestora pentru a le permite retragerea din Debalțevo, a transmis agenției de presă Interfax ‘președintele’ parlamentului DNR, Andrei Purghin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.