Noii câştigători pentru manualele de comunicare în limba română şi matematică

Ministerul Educaţiei a stabilit noi câştigători ai licitaţiei pentru manuale scolare de clasa I şi clasa a II-a, după ce a reevaluat ofertele. Dacă iniţial Ministerul a desemnat doar două firme câştigătoare ale licitaţiei la Comunicare în limba română şi Matematică şi explorarea mediului, reevaluarea ofertelor a mai adus cate 4 ofertanţi câştigători, potrivit datelor obţinute de HotNews.ro.

Federaţia Editorilor din România (FER) a considerat că rezultatele licitaţiei pentru manualele claselor I şi a II-a au fost viciate de „evaluarea inadecvată şi eronată”, fapt pentru care a solicitat anularea licitaţiei şi asumarea răspunderii de către cei vinovaţi.

FER a cerut descalificarea ofertelor declarate câştigătoare de Ministerul Educaţiei la licitaţia pentru noile manuale, SIVECO+Litera şi respectiv CD Press, motivând că acestea au fost deja prezentate publicului larg. FER a susţinut că cei de la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) au constatat că Ministerul Educaţiei a eliminat oferte perfect valabile şi a favorizat companiile câştigătoare.

Alte critici au avut ca obiect tolerarea preţurilor suspecte de dumping, eliminarea abuzivă a aproape tuturor ofertelor, pe motive tehnice minore; nerespectarea calendarului asumat, dar şi netransparenţa cu privire la numele şi calificările evaluatorilor.

Noii câştigători desemnaţi de Ministerul Educaţiei, după reevaluarea ofertelor

1. Manualul de Comunicare in limba romana clasa I:
SC CD Press SRL_OF_1
SC CD Press SRL_OF_2
Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO Romania SA
Intuitext
S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
Akademos Art SRL + Stand Agentie Difuzare Cart SRL
2. Comunicare in limba romana clasa a II-a:
SC CD PRESS SRL
Intuitext
S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
Editura Didactica si Pedagogica + Ascendia Design SRL
Corint Junior SRL
S.C. Humanitas S.A. + S.C. Read Forward S.R.L.
3. Matematica si explorarea mediului clasa I:
SC CD PRESS SRL

Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO Romania SA
Intuitext
SC Edu Soft Marketing Srl + SC Cromatic Tipo SRL
S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
S.C. Aramis Print SRL
4. Matematica si explorarea mediului clasa a II-a:

SC CD PRESS SRL
Intuitext
S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
S.C. Aramis Print SRL
SC Didactica Publishing House SRL
Corint Junior SRL
5. Comunicare in limba materna maghiara clasa I:

Editura Corvin Deva
S.C. Norand SRL
6. Limba moderna clasa I – limba engleza:

SC Edu Soft Marketing Srl + SC Cromatic Tipo SRL
S.C. Aramis Print SRL
Uniscan Grup Educational SRL + Expres Publishing S.A.:

Spre comparaţie, iată lista celor nouă proiecte câştigătoare, dată publicităţii pe 4 august de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN):
1. Comunicare în limba română clasa I: SC CD Press SRL (oferta 1), SC CD Press SRL (oferta 2) şi asocierea Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO România SA
2. Comunicare în limba maternă maghiară clasa I: Editura Corvin Deva
3. Comunicare în limba română clasa a II-a: SC CD Press SRL
4. Matematică şi explorarea mediului clasa I: SC CD Press SRL, Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO România SA
5. Matematică şi explorarea mediului clasa a II-a: SC CD Press SRL
6. Limba modernă clasa I – limba engleză: SC Edu Soft Marketing Srl + SC Cromatic Tipo SRL

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.