Noii membri CSM din partea societății civile

Victor Alistar și Romeu Chelariu au fost validați luni, de plenul Senatului, ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea societății civile.
Victor Alistar, propus pentru funcția de membru al CSM de Transparency International România a primit 78 de voturi ”pentru” și 43 ”împotrivă” .

Romeu Chelariu, care a fost propus și susținut pentru CSM de Fundația „Camera de Arbitraj și Mediere”, a obținut 85 de voturi ”pentru” și 36 ”împotrivă”.

Cei 12 candidaţi înscriși inițial în concurs au fost: Victor Alistar, Răzvan Codru Vrabie, Romeu Chelariu, Florin Negoiţă, Virgil Melnic, Radu Cornel Andreica, Elena Iulia Ştefănescu, Radu Ioan Motica, Antonie Popescu, Florin Sandu, Artin Sarchizian, Aurelian Cătălin Trăistaru.

Conform legii, pot fi membri din partea societății civile în CSM specialiști în drept, cu o vechime de cel puțin 7 ani în activitatea juridică, se bucură de înaltă reputație profesională și morală și nu sunt membri ai vreunui partid politic.

CSM este format din 19 persoane, dintre care trei sunt membri de drept: ministrul Justiției, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție și procurorul general.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.