Nopţi albe şi zile negre în Europa

Acum 20 ani nimeni nu ar fi crezut că europenii vor ajunge să trăiască sub ameninţarea zilnică a unui atentat terorist. Cetăţenii unor ţări altădată liniştite, precum Franţa, Belgia şi Germania, etc. au ajuns să fie ţintele predilecte ale unor măceluri absurde şi abjecte. Proiectul eşuat al multiculturalismului a adus şocul şi groaza în Europa, răspândind victime nevinovate, oribil mutilate, pe tot cuprinsul acestui bătrân continent.

Bine, veţi spune: nu avem atentate în România. Răbdare prieteni, nu-i credeţi pe politicieni, vom avea şi noi. Problema pe care trebuie să ne-o punem nu este dacă, ci când. Politicieni europeni importanţi, numiţi în mod fals ”vizionari”, mulţi dintre ei morţi demult, au avut nefericita idee a aducerii în ţările lor, laice dar de cultură creştină, a unor importante mase de imigranţi musulmani. În infinita lor prostie, generată în special de propria vanitate, au crezut sincer că aceştia se vor supune legilor şi tradiţiilor democratice ale respectivelor ţări. Şi că cetăţenii creştini sau atei ai acelor state îi vor primi cu braţele deschise, ca pe nişte fraţi de care au fost despărţiţi multă vreme.

Rezultatul a fost dezastruos însă. Populaţia ţărilor de adopţie i-a marginalizat pe noii veniţi, care oricum nu aveau de gând să renunţe la obiceiurile, tradiţiile şi la legea islamică, cărora s-au supus, de sute de ani, nu numai ei, dar şi strămoşii lor. S-a ajuns la crearea de enclave musulmane, în ţări laice europene, unde domneşte legea islamică şi unde autorităţile acelor ţări nu au practic nici o putere. Politica euroatlantică, total nefericită, de exportare a democraţiei occidentale în ţări unde fundamentalismul religios este adânc înrădăcinat în sufletul oamenilor a adus milioane de refugiaţi în Europa. Aproape toţi neintegrabili. Nu este vina lor însă. Este vina liderilor occidentali, a politicii lor de impunere a globalizării cu orice cost. Însă costurile sunt prea mari, iar liderii ”liberali și progresiști” îi forţează pe proprii cetăţeni să le suporte, plătind chiar cu viața, în loc să-şi declare incompetenţa şi să se retragă singuri la coşul de gunoi al istoriei.

Să fim bine înţeleşi, musulmanii n-au nici o vină, este dreptul lor să-şi păstreze şi să-şi apere credinţa, legea şi modul lor de viaţă. Au dreptul să se simtă furioşi, de exemplu, când văd o femeie în fustă scurtă pe stradă, sau dacă cineva le batjocorește religia. Nu le poate impune nimeni ceva împotriva credinţei şi tradiţiei lor. Nici europenii, creştini sau liber cugetători n-au nici o vină că nu mai se simt în siguranţă în propriile ţări. De vină sunt acei care au dislocat din ţări îndepărtate şi au adus, prin diverse mijloace, în Europa, oameni care nu se simt nici bine, nici bineveniţi aici. Unii s-au radicalizat şi au devenit terorişti. Mulţi alţii le vor urma. Liderii europeni ne liniştesc, va mai dura vreme de vreo două generaţii și Europa se va linişti. Ce mincinoşi! Cea mai mare problemă a continentului nostru va fi, într-un viitor nu prea îndepărtat, nu radicalizarea musulmanilor, ci radicalizarea creştinilor. Şi cine a studiat puţină istorie va vedea că radicalii creştini pot fi mult mai cruzi, mai eficienţi şi mai determinaţi decât actualii radicali musulmani.

Europa va trebui să găsească o soluţie. Deocamdată nu o are, iar ideea că musulmanii se vor integra şi vor trăi în armonie cu fraţii lor creştini nu este o utopie. Este de-a dreptul o tâmpenie. Nu ştiu cum se va rezolva această problemă, dat fiind faptul că actualii lideri europeni nu sunt oameni politici, ci muieri politice, politically correct, care plâng cu lacrimi de crocodil după fiecare atentat, refuzând însă să recunoască atât greşelile proprii, cât şi pe cele ale înaintaşilor lor. Până nu recunoşti că ai o mare problemă, nu vei găsi nici metode să o rezolvi. Aşa că pregătiţi-vă, vor mai fi multe nopţi albe şi zile negre în Europa. Şi cum şi noi suntem în Europa…

P.S. Nu mai vreau să mai aud comentarii ”docte” despre musulmanii din Dobrogea şi cât de bine s-au integrat ei. Citiţi o carte de istorie, sau nişte ”alamanahe”, intraţi pe ”Goagăl” şi vedeţi când s-a alipit această regiune la România şi cam câţi români erau acolo în acel moment, relaţiile istorice dintre turco-tătari şi români şi veţi vedea că, într-adevăr, buna convieţuire multiculturală de acolo are cu totul alte coordonate decât ce se întâmplă acum în marea Europă. Am fost de curând la plajă, în Tuzla (imediat după Eforie Sud), şi am văzut acolo cum tinere musulmane din localitate, ”îmbrăcate” în bikini, se jucau cu tineri de aceiaşi religie în apele Mării Negre. Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi aflat ceva refugiaţi prin zonă…

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Simona Popescu 220 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.