Nordul Germaniei începe să sufere de pe urma sancțiunilor impuse Rusiei

Exporturile landului german Schleswig Holstein au scăzut cu 31%, a anunțat ministrul de Finanțe al landului, Reinhard Meyer, potrivit Hamburger Abendblatt.

”A fost lovită în primul rând industria auto, dar și cea constructoare de unelte și sectorul alimentar”, a spus Meyer, care a adăugat că s-au redus și importurile din Rusia cu 13%.

”Aceasta înseamnă că Rusia a căzut în 2014 de pe locul 11 pe locul 17 în rândul partenerilor comerciali ai landului”.

Companiile de logistică au avut de suportat consecințe extrem de negative. ”Unele companii sunt amenințate să intre pe pierdere din cauza scăderii acute a contractelor pentru transport de marfă”, a spus ministrul.

Meyer a declarat că factorul principal al acestui declin sunt problemele cu care economia rusă se confruntă de circa trei ani, însă la acestea s-au adăugat sancțiunile impuse de UE Moscovei, care au lovit în special sectorul financiar. ”Șansele ca băncile rusești să se finanțeze singure au scăzut semnificativ”. Sancțiunile au avut un impact major asupra porturilor din nordul Germaniei. Portul Hamburg a înregistrat cifre de afaceri mai mici decât Anvers sau Rotterdam după aplicarea sancțiunilor.

”Portul Hamburg are o importanță enormă pentru rata șomajului și creşterea economică din Schleswig Holstein, iar acum nu ne mai putem aștepta, în cele mai bun caz, decât la o creștere economică redusă pe termen mediu”, a spus ministrul.

Portul Kiel, cel mai important pentru rutele conerciale din Marea Baltică, a înregistrat și el o scădere a activității cu 6%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.