Norica Nicolai, după procesul pierdut de Macovei

Europarlamentarul Norica Nicolai a lăudat, la Antena 3, decizia Tribunalului București prin care Monica Macovei a pierdut procesul privind donațiile primite în campania pentru prezidențiale din 2014.

„Această decizie a Curții consacră o fraudă pe care doamna Macovei a comis-o în calitate de candidat la președinția României”, a spus Nicolai.

Întrebată dacă se aștepta la această decizie, Nicolai a declarat: „Mă așteptam, pentru că ceea ce a făcut Monica Mavovei și declanșarea acestei bătălii anticorupție fără cap, fără coadă, care tinde să destabilizeze și să anuleze instituțiile românești, nu mai bătălie anticorupție nu seamănă. Această decizie a curții consacră o fraudă pe care d-na Macovei a comis-o în calitate de candidat la președinția României. Dați-mi voie să cred că același personaj este cel care, printr-o fraudă morală, acceptată de toți sub imperiul fricii și sub alte comandamente, a distrus sistemul de justiție din România. Mă bucur că reacționează pozitiv acest sistem de justiție și nu numai în cazul doamnei Macovei.

Am văzut și alte sentințe și decizii recent care dovedesc că judecătorul începe să redevină ceea ce trebuie să fie, adică cel care administrează justiția în această țară”, a spus europarlamentarul.

Monica Macovei a pierdut definitiv procesul cu AEP privind donațiile primite în campania pentru alegerile prezidențiale din 2014 prin sistemul electronic PayPal.

Instanța a respins apelul Monicăi Macovei, europarlamentarul având, de asemenea, de plătit suma de 25.000 lei.

În octombrie 2015, Macovei anunța a câștigat pe fond procesul cu AEP, care în anul 2014 i-a confiscat 291.415 lei din donațiile primite în campania pentru prezidențiale, suma fiind transferată prin sistemul electronic PayPal, neacceptat în legislația românească.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.