×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 18 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:09
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Norii SRI s-au mai răzbunat...
Ioan Buduca
Ioan Buduca

Pe când era șeful Comisiei parlamentare de control asupra SRI, Adrian Țuțuianu a condus în așa fel una din cercetările Comisiei, încât SRI a fost constrâns să denunțe protocoalele secrete ale Serviciului cu DNA (și cu alte instituții din sistemul judiciar). Acest eveniment (denunțarea protocoalelor) a fost o lovitură care a pus capăt dictaturii SRI-DNA. Judecătoriile din țară s-au simțit eliberate de multe constrângeri nelegale și au început să dea sentințe conforme cu legalitatea și, adesea, potrivnice DNA.

Fostul Binom a considerat (având informații verificate) că nu Dragnea a cerut anularea acelor protocoale, ci că Adrian Țuțuianu a fost inițiatorul luptei parlamentare antiprotocoale. Partea sereistă a Binomului a căutat răzbunarea. Prilejul s-a ivit când, în contextul amânării rectificării Bugetului, s-a putut lansa în sistemul administrației militare a țării un semnal de panică: nu se vor putea plăti unele drepturi salariale ale militarilor pe luna septembrie! Ministrul a neglijat starea de panică din Armată. Departamentul financiar-fiscal din MApN a comunicat către unități ce se va întâmpla cu salariile în septembrie, la cererea unităților, panicate de zvonuri profesioniste. Departamentul financiar-fiscal al MApN a urcat pe site-ul oficial acest comunicat. O greșeală enormă. Starea de panică a devenit una generalizată: dacă Armata nu mai are bani, nici alte ministere nu mai au, iar Guvernul ascunde ceva grav despre veniturile Bugetului.
Starea de panică s-a instalat rapid și, la fel de rapid, ministrul a fost obligat să-și asume, prin demisie, cauza acestei stări. I se datora și lui, prin neglijență. Se mai datora contextului în care rectificările la Buget erau mult întârziate. În principal, se datora acelui comunicat de pe site-ul MApN, care venea să confirme propaganda opoziției, cum că veniturile de la Buget s-au prăbușit.

Totul pare a fi fost lucrat în trei timpi: propagandă, zvonuri panicarde în Armată, comunicat care confirmă zvonurile sub aparența că vrea să le stingă. Metodologia „evenimentelor“ are un aer superprofesionist. Un bun fiscalist, împreună cu un diversionist din SRI, puteau propune această metodologie. Ea nu putea urmări doar demisia ministrului Țuțuianu, ci și o stare socială de panică mai amplă, care ar fi fost dirijată spre mari proteste antiguvernamentale.

MApN-ul are a căuta printre finanțiștii săi niște acoperiți. Pe de altă parte, cineva, sau Cineva, pare extrem de îngrijorat că Guvernul anunță o rectificare pozitivă. Lumea a înțeles așa: nu mai sunt bani pentru mâncarea soldaților. După câteva ore de comunicări repetate, știrea a fost corectată: sunt bani pentru suplimentul de hrană al angajaților MApN (care e un fel de spor la salariu), dar Ministerul Finanțelor a cerut să fie plătit acest supliment în două tranșe - avans și lichidare. Nu a crezut multă lume corectura știrii, căci ministrul Apărării a ieșit „pe sticlă“ să spună că a vrut să mute niște bani din trimestrul IV în trimestrul III, ceea ce sugera că s-au terminat înainte de vreme banii pe trimestrul III.

Altă comunicare catastrofală. Care să fi fost adevărul, oare?

Creșterea accizei la benzină urma să aducă încasările Bugetului la nivelul cheltuielilor Guvernului abia la finele lunii septembrie. La mijlocul lui septembrie, apărea o strâmtoare. Ea putea fi parcursă numai ajustând pe ici, pe colo (la fiecare minister) plățile de la 15 septembrie. Așa a ajuns și MApN să-și amâne o parte din sporul de hrană cu două săptămâni.

Știind că din pricina propagandei opoziției, care tot anunța iminența unei crize de plăți, Guvernul nu va recunoaște strâmtoarea, iohanniștii profesioniști au încercat să transforme aceste două săptămâni în prilej de posibile mari demonstrații antiguvernamentale. Se pare că în schema de joc ar fi intervenit și una din acele prognoze FMI, care ne-a obișnuit deja cu ultrapesimismul său antipesedist.

Demonstrațiile ar fi fost prezentate în presa occidentală ca fiind cauzate și de (mai ales de?) intențiile pesediste de reformare a sistemului judiciar.

Demisia ultrarapidă a lui Adrian Țuțuianu a alertat liderii NATO, care au aflat, astfel, la fel de ultrarapid, că niște băieți deștepți din SRI ar fi pus la cale un joc periculos. Finalul evenimentului a complicat însă orice încercare de a-l înțelege: Dragnea nu va sprijini întoarcerea lui Țuțuianu în fruntea Comisiei SRI. Acest final te obligă să-l vezi pe șeful PSD „îngeraș“ printre norii SRI.

Ioan BuducaPublicat Marţi, 12 septembrie 2017
2780
 | 15
 | 18
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Domnul Trandafir
+3
De aici desprind urmatoare concluzie: cand se va ajunge rapid la fundul sacului si nu se vor mai putea plati salariile lunare nici macar in transe, marele vinovat va fi Tutuianu, pentru ca a cobit! In nici un caz vinovati nu vor fi nici PSD, nici Dragnea si nici Tariceanu. Iar programul de guvernare (mereu altul din mers) nefiind nici acum respectat va veni o noua motiune de cenzura si un nou guvern la pachet cu un nou program de guvernare, mereu altul decat cel care nu s-a respectat.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+8
Crocodilule, iar ti-ai parasit mlastina natala? Nu uita ca cei din specie stau afundati de li se vad doar ochii uriasi! Uriasi, dar nu prea patrunzatori intrucat "vad" doar umbre si contururi nedefinite. Si in ultimul tau comentariu te-ai demascat drept om al serviciilor...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+8
Un nou derapaj impardonabil care denota o scapare de sub control. Tutuianu a fost trimis la minister TOCMAI pentru ca a acopert SRI, ulterior fiind mazilit definitiv pentru subminarea Coalitiei. Pai daca facea treaba buna la Comisia SRI( pretinsa distrugere a binomului) atunci se lasa cu sanctionarea drastica drept tradatori de tara si ca securisti a tuturor impricinatilor pe ambele ramificatii binomiale. Or Coldea a fost...pensionat in euro in loc sa fie arestat si deferit justitiei impreuna cu complicii sai din institutie si din celelate institutii de forta.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Crocodilul @ Charlie
+1
Ai scris o prostie mai mare de cit tine.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
crocodilul satul @ Charlie
+4
Corect, a nu ma confunda cu celalalt crocodil.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Obuz
-6
Nimic de Iohannis,de Kovesi? Ma mir,nici eu nu am pus gura pe bautura azi...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Horea
+3
Romania trebuie sa renunte la inarmare.Romania nu are voie ca sa fabrice armament sau alte echipamente pentru armata care favorizeaza conducrea de razboaie.Romania trebuie sa fie o Lumina pentru celelalte Tari ca sa ajute astfel sa nu dispara viata pe planeta Pamant.Romania trebuie sa se retraga neintarziat din NATO si sa se declare Tara neutra din punct de vedere militar,in acest fel va fi pace in Romania si este calea pentru ca sa fie salvata viata locuitorilor din Romania si a celorlalti locuitori ai planetei Pamant de la disparitia in totalitate.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir @ Horea
+4
Si cum sa faca asta? Pana acum n-a fabricat arme, ca a distrus totul. Ca urmare a devenit colonie si in prag de destramare. Ungurii i-au convins pe ardeleni ca e mai bine sa fie sclavizati de unguri. Iar ardelenii isteti cum ii stim au pus botul si sunt gata sa devina sclavii Ungariei. Si sigur vor deveni.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
parere
+4
RESPECTAREA CONSTITUTIEI.....cine este garantul respectarii constitutiei???? Normal ar trebui data LEGE in parlament ca cei din armata ,politie ,servicii, procuratura,justitie sa nu aibe drept de a intra in politica nici la pensionare pentru ca acestia au juramant pana la moarte sa slujeasca ROMANIA si asta inseamna sa slujeasca si sa respecte vointa politica la TOATE PARTIDELE fara discriminare. Oritu daca iesi un an din securitate si slujesti stanga inseamna ca dai in cap la partidele de dreapta si reciproc....asta inseamna CONFLICT POLITIC DE INTERESE. De aici pleaca tot haosul din tara asta inclusiv va duce cum s-a si vazut la DICTATURA SECURITATII adica desfintarea partidelor si desfintarea puterii poporului.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir @ parere
+2
Ce Constitutie amice? PSD face ce vrea muschiul lui Dragnea sau al anexei sale Tariceanu, pentru ca a castigat alaegerile si e sustinut de popor. Cine are vreme in PSD de prostii precum Constitutia? Timpul trece si marile averi cresc greu in PSD deocamdata, asta e prioritatea PSD.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
??????
-3
Zici totuși că rectificarea bugetară prin care ăștia de pe la "serviciile secrete" și alții care ar fi primit bani în plus ar fi nejustificată, iar economiile pe la ar trebui să le facă până la sfârșitul anului ar trebui să asigure guvernului "resursele necesare" pentru încadrarea în parametri deficitului bugetar reglementat ?
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
??????
-3
Zici totuși că rectificarea bugetară prin care ăștia de pe la "serviciile secrete" și alții care ar fi primit bani în plus ar fi nejustificată, iar economiile pe care ar trebui să le facă până la sfârșitul anului ar trebui să asigure guvernului "resursele necesare" pentru încadrarea în parametri deficitului bugetar reglementat ?
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
c.g.
+4
Pt.Iancu Jianu. '' E tragic pentru Romania '', spuneti dvs. dar in 30.dec.1947, in dec.'89 cum a fost ??? In ambele evenimente pe '' colegii americani '' nu i-a deranjat ce au facut fosta URSS doar de circa un secol sunt cu respectivii '' umar la umar '' ! In rest sanatate maxima !
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Iancu Jianu
+11
Tutuianu a fost baiat destept. A facut ce trebuia iar apoi a stiut cum sa se retraga cand a inteles ca sacalii erau pe urmele lui! E surprinzator ca, baietii de la DIA, s-au lasat fraieriti de infiltratii sri! Adica ce? Nu mai avem contrainformatii in armata? Lovitura a fost destul de dura si armata a iesit sifonata rau! Daca niste baieti isteti dar jogodii reusesc sa destabilizeze armata asa usor ceva nu e in regula. Ba e chiar foarte foarte grav! Pai inseamna ca daca rusii sau altii isi propun sa ne destabilizeaza armata inainte sa putem zice pas e nasol! Super, ultra nasol! E tragic pt Romania! Dar si pentru NATO!
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Ardeleanul @ Iancu Jianu
+1
Ce te miri? armata este condusa de niste generali de carton care asteapta pensionarea la 45 de ani cu 120% din venituri. Sunt plini de vitejie la primirea soldelor grase. Ce conteaza patria pentru aceasta adunatura ?
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
SRI, luat la întrebări despre Maior și Coldea
Publicat acum 16 ore şi 16 minute
De ce urăşte PSD-ul ziarele?
Publicat acum 13 ore şi 18 minute
Ce a făcut de fapt Florian Coldea în Irak?
Publicat acum 19 ore şi 8 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 11 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 18 minute